Kağan Güner anma günleri

Kağan’ın Dostları Grubu’nun sosyal medyadan yaptığı çağrıya göre; 17 Haziran-15 Temmuz arasında bazı câfelerde Kağan Güner ve meslektaşlarının yapıtları sergilenecek.
Kağan Güner anısına sergiler şu câfelerde açılacak.
“- Petit Coin Cafe – 193 Stoke Newington Church St. N16
– Parlour Cafe – 167 Stoke Newington Church St. N16
– The Blue Legume – 101 Stoke Newington Church St. N16
– Camia Deli Cafe – 53 Stoke Newington Church Street, N16″
17 Haziran’da saat 16’da başlayacak sergi gezimi sonrasında Güner’in en sevdiği mekanlardan Church Street’de buluşacak dostları toplu olarak Most Art Centre’e yürüyecek. Most Art Centre’de saat 20’den itibaren canlı müzik ve video gösterimi yapılacak.
KAĞAN GÜNER?
1963 İstanbul doğumlu. 1990 yılından 9 Ağustos 2011’de yaşamını yitirinceye kadar çalışmalarını Londra’da sürdürdü. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Endüstri Tasarımı bölümünde lisans eğitimini ve Londra Chelsea College of Art and Design – Public Art and Design Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı.
Öğretim görevlisi olarak çalıştığı University of London – School of Oriental and African Studies’da, Modern Türk Sanatı üzerine doktora çalışmasını sürdürdü.
1993 yılında UNICEF Türkiye ulusal sanatçısı olarak seçildi. Merkezi Tokya’da bulunan UNESCO Asya ve Pasifik Kültür Merkezi başta olmak üzere uluslararası çocuk kitapları resimleme konkurlarında Türkiye’yi temsil etti ve ödüller kazandı.
Londra’da basılmış 8 çocuk kitabı bulunuyor. Eserleri New York, Londra, Paris, Lizbon, Bratislava, Bologna, İstanbul, Tahran, Tokyo ve Seul gibi dünya başkentlerinde sergilenen Kağan Güner bugüne kadar Londra ve İstanbul’da pek çok sergi açtı.
Kağan-Yaprak eşinin Cudana adlı kızı ve Temmuz adlı bir oğlu bulunuyor.

857620cookie-checkKağan Güner anma günleri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.