Kağan Güner hasretle anılıyor

İyi bir baba, uluslararası bir sanatçı ve cesur bir sosyalist olan Kağan Güner yaşadığı Londra’da Türkçe konuşan toplumun gelişmesinde, bilinçlenmesinde ve kendi kültürüyle var olmasında yadsınamaz katkıları olmuştu.

İngiltere ADD Başkanı Jale Özer’in açıklaması aynen şöyle;

SEVGİ VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Bugün, Önceki Başkanımız, arkadaşımız, kardeşimiz, değerli sanatçımız Deniz Kağan Güner’in aramızdan ayrılışının 1.yılı.
Yaşamı boyunca Atatürk ilke ve devrimlerinin savunucusu olan Kağan, bunu sadece yazılarında değil, aydınlanma yolundaki mücadelesi ile de göstermiş, örgütlü çalışmanın önemini özümsemiş, bizzat elini taşın altına koymuş nadir aydınlarımızdan biriydi.

Başkanlığını yaptığı dönemde, İngiltere ADD onun örgütlenme anlayışından, araştırmacılığından, yaratıcılığından ve birikimlerinden olağanüstü yararlanmıştır.

1993 yılında Unicef Türkiye sanatçısı seçilen Kağan ,merkezi Tokyo’da bulunan Unesco Asya ve Pasifik Kültür Merkezi başta olmak üzere uluslararası çocuk kitabı resimleme konkurlarında Türkiye’yi temsil etmiş ve ödüller kazanmıştı.Londra’da basılmış 8 çocuk kitabı bulunuyor. Eserleri New York, Londra, Paris , Lizbon, Batislava, Bologna, İstanbul, Tahran, Tokyo ve Seul gibi dünya başkentlerinde sergilenmişti. Ilk defa bir Türk sanatçısı’nın eserleri Londra’nın en önemli müzelerinden biri olan ‘Museum of London’ tarafından satın alınmıştır.Kağan’ın ‘Savaşa Karşı’ yaptığı 4 tablosu bu müzede sergileniyor.

O, başarılarıyla uluslarası alanda ülkemizin adını duyuran sanat elçimizdi.

Gerçek sanatçı yaşadığı devrin olaylarını sorgulayan,irdeleyen ,siyasi otoritenin karşısında, insan hakları ve özgürlüklerden yana olup, bunları çalışmalarına aktararak topluma mesaj veren aydındır.Kağan bunun en güzel örneğini vermiştir. Kağan devrimciydi,muhalifti, statükonun karşısındaydı. Haksızlıklara boyun eğmeyen,gücünü devrimciliğinden alan, özgürlükler ve demokrasi aşığı bir sanatçıydı.

Kağan bunların ışığında yaptığı analiz ve araştırmalarla toplumsal konulara dikkat çekmiş ve bunları eserlerinde yansıtmıştır.

Bıraktığı eserleri ve aydınlanma yolunda verdiği onurlu mücadelesi ile tüm aydın ve sanat dünyasında her zaman var olacak ve saygıyla anılacaktır.

Onu sevgi ve özlemle anıyoruz.

Işıklar içinde yatsın.

*Bugün, ailesi ve dostları tarafından mezarı başında anılacaktır.Detaylı bilgi ektedir.*

9 Ağustos 2012/ Londra

844390cookie-checkKağan Güner hasretle anılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.