Kaçan İranlı General yıllarca casusluk yapmış

The Sunday Times gazetesi, Askari’nin halen Almanya’daki bir NATO üssünde sorguya çekildiğini belirtirken İran’ın istihbarat örgütünün de Askari’nin bir “köstebek” olmasından kuşkulandığı iddiasına da yer verdi.


Ali Rıza Askari’nin kaybolması olayı, Batı meydasını meşgul etmeyi sürdürüyor. İngiltere’de Pazar günlerinde yayınlanan The Sunday Times gazetesi de, İranlı kaynaklara dayanarak Askari’nin “Yıllarca İran’ın aleyhinde casusluk yaptığı”nı, caususluk çalışmalarının da 2003 yılında yurt dışında yaptığı bir sehayattan sonra başladığını savundu.


İngiliz gazetesi, Askari’nin halen Almanya’daki bir NATO üssünde sorguya çekildiğini de yazdı. Askari’nin kaçışının da, Askari’nin deşifre edileceğinin belli olmasından sonra Batılı istihbarat ajanslarınca düzenlendiğini kaydeden gazete, İran’ın istihbarat örgütünün Askari’nin “köstebek” olmasından kuşkulandığının sanıldığını da belirtti.


KAÇIŞİN DÜZENLENMESİ BİRKAÇ AYI ALDI


The Sunday Times, Askari’nin kaçışının organize edilmesinin birkaç ay aldığını, en az 10 yakının da ülkesinden çıkarılması gerektiğini belirtti. Askari’nin iki oğlu, bir kızı ve birkaç torunun olduğuna işaret eden gazete, gelinleri dahil, tüm yakınlarının İran’ın dışında olduklarına inanıldığını yazdı.


Askari’nin İran’ın Ortadoğu’daki teröristler ile olan bağlarını ortaya koyan belgeler ile kaçtığının belirtildiği kaydedilen haberde Askari’nin İran’ın nükleer programı konusunda ayrıntılı bilgiye sahip olduğunu sanılmadığını da kaydedildi.


İSTANBUL’DAKİ MOSSAD ELEMANLARININ ROLÜ


The Sunday Times, İstanbul’daki Mossad elemanlarının, Askari’nin İstanbul’a varmasından sonra onu gözetleme işlerinde görev aldığına ilişkin bazı kanıtların bulunduğunu dile getirdikten sonra Askari’nin hangi Batılı istihbarat örgütü için casusluk yaptığının ise, belli olmadığını kaydetti. Askari’nin kaçışının İran rejiminde alarm yarattığını öne süren gazeteye konuşan İsrailli savunma kaynağı ise “Büyük bir olasılıkla Mossad için çalışıyordu ancak Avrupalı bir İstihbarat ajansı için calıştığına inanıyordu” diye konuştu. (ANKA)

1039970cookie-checkKaçan İranlı General yıllarca casusluk yapmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.