Kaan’ın katil zanlısı tutuklandı

Metropolitan Police’in açıklamasına göre; “Chelmer Road, E9” adresinde yaşadığı belirtilen 25 yaşındaki Bruno Pateco-Te’nin 3 Nisan’da Old Bailey’de görülen davada Kaan Aslan’ı öldürmekten suçlu buldu. Suçlunun cezasının gazetenin yayına hazırlandığı 4 Nisan’da belirleneceği açıklandı.

Londra’da eğitim masraflarını karşılayabilmek için kuryelik yapan 21 yaşındaki Kaan Aslan, geçen Kasım’da Hackney’deki evine 100 metre kala kalbinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Katil zanlısı olarak Pateco-Te 28 Eylül 2018’de tutuklanırken gözaltındaki 12 genç de serbest bırakılmıştı.

Ailesine göre; Hackney Community Kolej’de eğitimine devam eden Kaan Aslan, masraflarını karşılayabilmek için kuryelik yapıyor ve bu nedenle de geç saatlere kadar çalışıyordu.

Polisin açıklamasına göre olay şöyle gerçekleşti:

“Genellikle eve geç dönen Kaan Aslan, dün gece de yine geç saatlerde Londra’da çoğunlukla Türkiye kökenlilerin yaşadığı Clapton’daki evine dönmek için otomobiliyle yola çıktı. Ancak evine 100 metre kala saldırıya uğradı ve kalbinden bıçaklandı. Olay yerine saat 00.15’te gelen polis ve sağlık ekipleri, Kaan Aslan’ın hayatını kaybettiğini belirledi.”

Polisin sabah saatlerinde kötü haberi verdiğini belirten Kaan’ın 33 yaşındaki kuzeni Uğur, o anları şöyle anlattı:

“Kaan’ın aşçılık yapan babasına acı haberi, polis sabah verdi. Oğlunun kalbinden bir kere bıçaklandığını ve orada hayatını kaybettiğini söyledi. Kaan hep geç saatlere kadar çalışıyordu. İyi bir hayatı olması için daha yeni çalışmaya başlamıştı. İyi bir insandı, düşünceli ve iyi kalpliydi, hiçbir zaman başını derde sokmazdı. 11 yaşında bir kardeşi var. Kaan onun idolüydü, çok üzüldü. Ailemiz 15 yıl önce daha iyi bir hayat için buraya geldi ve çok çalışıyorduk. Bizim için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Burada çok fazla bıçaklanma oluyor ve insanlar hayatını kaybediyor…”

Kaan Aslan’ın kuzenlerinden Neşe de, “Çok iyi bir çocuktu. Yıkıldık. Bir sürü arkadaşı vardı ve çok çalışkan biriydi” diye konuştu.

2286750cookie-checkKaan’ın katil zanlısı tutuklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.