Kabil’de bir İtalyan gönüllü kaçırıldı

32 yaşındaki gönüllü Clementina Cantoni’nin Milanolu olduğu bildirildi. Cantoni’nin Kabil’un merkezinde Kanadalı arkadaşı ile akşam yemeği için bir restorana gitmek üzere yola çıktığı sırada kent merkezinde kaçırıldığı belirtildi. Cantoni’nin önceki yıllarda Kosova’da gönüllü olarak çalıştığı, Afganistan’da ise Care International’ı temsilen görevli olduğu açıklandı.

Silahlı bir grup tarafından kaçırıldığı öne sürülen Cantoni, Kabil’de ağırlıklı olarak dul kalan Afgan kadınların durumu ve topluma yeniden uyum sağlamaları konusunda çalışıyordu. Kabil’deki İtalya büyükelçiliğinden yapılan açıklamaya göre, Cantoni Kabil’in merkezindeyken  beyaz renkli Toyota Corolla marka bir araç   Cantoni’nin içinde bulunduğu araca yanaşarak önünü kesti. Silahlı oldukları belirtilen dört kişi, aracın camlarını kırarak İtalyan gönüllüyü kaçırdı.

Care International, 1996’dan bu yana “Kabil emergency widows feeding” adlı projeyi Kanada hükümetinin finansal desteği ile yürütüyor. Proje kapsamında 23 yıl savaşla birlikte yaşayan ve eşlerini savaşa kurban veren yoksul  kadınlara gıda, ilaç ve giysi yardımında bulunuyor. 1999’da  hayata geçen “Humanitarian assistance for women in Afghanistan” adlı ikinci bir proje kapsamında ise, Afgan kadınlarına okuma-yazma kursunun yanı sıra, sağlık ve beslenme konusunda temel ilkeler kursu veriliyor.

1106350cookie-checkKabil’de bir İtalyan gönüllü kaçırıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.