Kadavralı performans

Torino’daki Molinette hastanesi yarın ilginç bir sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak. Taylandlı sanatçı Araya Rasdjarmrearnsook, “The Class” adını verdiği performansta 10 kadavranın eşliğinde ölüm teması ile başbaşa bırakacak izleyicileri.

Ülkesi Tayland’da gerekli izinleri alamadığı gerekçesiyle İtalya’dan gelen teklifi kabul eden Taylandlı sanatçı  yaşayan insanlarla iletişim kuramıyorum. Çünkü dinlemiyorlar, bu nedenle kadavraları sergimin öznesi olarak seçtim” diyor. İtalya’da da tartışma yaratması beklenen bu kışkırtıcı sergide yer alacak olan kadavraları sanatçı “öğrencilerim” olarak adlandırıyor.

Torino’daki serginin küratörlüğünü üstlenen Carolyn Bakargiev, daha önce Bangkok hastanesinde sanatçının ölüm temalı bir video çalışmasını izlediğine ve çok etkilediğine dikkat çekerek, ilk defa gerçek kadarvralarla bir yerleştirme düzenlendiğine dikkat çekti.

Taylandlı sanatçı sergisinde insanın yaşam serüveninin sona erişi ve herkesin öteki dünya kavramı ile kurduğu ilişkiyi sorguluyor. Performans boyunca kadavralar yüzleri ve bedenleri beyaz bir örtüyle kapalı tutulacak ve her bir kadavranın kimliğine saygı gösterilecek. İzleyiciler Taylandlı sanatçının ölüm dersini bir camekanın ardından izleyecek.

1117840cookie-checkKadavralı performans

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.