‘Kaddafi şanslıysa ölür’

Libya lideri Muammer Kaddafi’nin eski protokol müdürü Nuri El Mismari, Kaddafi’nin dün konuşma yaptığı sırada içine çelik yelek giydiğini, örtüsünün altında da koruyucu malzeme olduğunu iddia eti.

Mismari, AFP’ye yaptığı açıklamada, Kaddafi’ye ülkenin yüzde 5’inin bile destek vermediğini, yanında aşiretinin olduğunu ancak aşiret üyelerinin ne onun için ne de kendileri için savaştığını ifade etti.

Kaddafi’nin paralı askerleri olduğunu ve bu askerlerin herkesi öldürdüğünü öne süren Mismari, savaş uçaklarının ise halkı bombalamak istemediğini vurguladı.

Mismari, “Kaddafi devrilecek. Ölürse bu onun için bir şans olur aksi halde insanlar onu Saddam Hüseyin gibi yargılamak isteyecek” diye konuştu.

Libya liderinin kızı Ayşe Kaddafi’nin Malta’ya gitmek için Trablus’tan ayrıldığını da iddia eden Mismari, uçağının Malta’ya inişine izin verilmeyen Ayşe Kaddafi’nin Kıbrıs’a gitmekte olabileceğini ileri sürdü. Bu bilgiler, Libya’da güvenilir kaynaklarca doğrulanmadı.

1000 ÖLÜ İDDİASI

Mismari, 600’ü Trablus’ta olmak üzere Libya genelinde binden fazla kişinin öldüğünü belirterek, “Bu çok çok vahim. Libyalılar durmayacak. Muammer Kaddafi sona geldi. Her şeyi kaybetti. Dünkü konuşması, kaybetmiş birinin konuşmasıydı. Yapayalnız” dedi.

DÜN DE KONUŞMUŞTU

Geçen sene sonunda kalp ameliyatı için Fransa’ya gelen Mismari, kasımda Libya hükümetinin isteği üzerine zimmetine para geçirmek suçundan gözaltına alınmıştı.

Mismari dün yaptığı açıklamada o tarihten sonra görevinden alınmadığını ve Kaddafi yönetimiyle temasını sürdürdüğünü belirtmiş ayrıca Kaddafi’nin ne ülkeden ayrılacağını ne de istifa edeceğini söylemişti.

1282190cookie-check‘Kaddafi şanslıysa ölür’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.