Kaddafi nasıl öldü?

Independent’ın devrik Libya liderinin öldürülmesine dair detayları anlattığı haberine göre rapor, Kaddafi’nin son saatlerine dair insanı afallatan detaylara yer veriyor.

Kurumun raporda ele geçirdiğini belirttiği, cep telefonuyla çekilmiş video görüntülerinin “Kaddafi’nin diğer yaralarının yanı sıra, muhtemelen bir süngüyle anüsünden bıçaklandığını” gösterdiği aktarılıyor.

“Kaddafi’nin son saatleri” başlıklı habere göre Örgüt raporunu Kaddafi’ye yakın çevreden savaşı sağ atlatan kişiler ve yakalandığı sırada orada olan isyancılarla yaptığı röportajlara dayandırıyor.

Peter Popham’ın haberinde Kaddafi’yi, Sirte’de militanlar tarafından yakalandığı o kanalizasyon borusuna ve oradan ölüme taşıyan sürecin ayrıntılarının muğlak olduğuna işaret ediliyor.

Independent “Libyalı yetkililer Kaddafi’nin son savaşta iki ateş arasında kalarak öldüğünü iddia etseler de, İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından ele geçirilen kanıtlar, Kaddafi’nin linç edildiğini kesin bir şekilde gösterdi” diye yazıyor.

‘Sürekli Kuran okuyordu’Zira, 20 Ekim 2011’de isyancı militanlar tarafından ele geçirilmesinin ardından, nasıl linç edildiğini gösteren videolar sayesinde Kaddafi’nin ölümüne dair ana hatlar biliniyor.

Raporda yer aldığı aktarılan ifadelerden biri militanların üst düzey bir komutanına ait. Habere göre Kaddafi yakalandığı sırada alanda olan komutan olayı, “durum tam bir karmaşaydı… şiddetli bir sahneydi… kafa karıştırıcıydı…” diye tarif ediyor.

Yine raporda yer verilen bir röportajda, 28 Ağustos 2011’de Trablus’tan kaçan Kaddafi ile birlikte son zamanlarını geçiren askerlerden biri, Kaddafi son günlerini elektrik ve su olmamasına kızarak ve sürekli Kuran okuyarak geçirdiğini anlatıyor. (BBC)

1360840cookie-checkKaddafi nasıl öldü?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.