Kaddafi yanlıları direniyor

Kent bu sabah da bombardımanla uyandı. Geçici hükümete bağlı güçlerin, kentin çoğunu ele geçirdiği ileri sürülüyor. Ancak bölgedeki BBC muhabiri, Kaddafi yanlısı güçlerin kararlı bir direniş göstermeye devam ettiğini söylüyor. Kaddafi karşıtları Cuma günğ kentin büyük kısmını sokak sokağa çarpışarak ele geçirmişti.

Doktorlara göre en az 12 kişi öldü, 190 kişi yaralandı. BBC, Sirte’nin tank ve top ateşiyle dövüldüğünü, kentten yoğun duman bulutları yükseldiğini, isabet alan pekçok binanın alevler içinde olduğunu bildiriyor. Kaddafi karşıtları yaklaşık iki ay önce Libya’nın kontrolünü fiilen ele geçirdi.

Devrik lider Kaddafi’nin geçici yönetimin eline geçen Trablus’tan kaçtıktan sonra nerede olduğu bilinmiyor. Aile üyelerinin bir kısmı yutdışına kaçtı, diğerleri de saklanıyor.

Ulusal Geçiş Konseyi, Sirte ele geçirilinceye dek Bingazi’den Trablus’a taşınmayacağını ve yeni hükümeti kurmayacağını söylüyor. Ambulansların Sirte’nin 50 km batısına kurulan bir sahra hastanesine sürekli yaralı taşıdığı, aralarında hem sivillerin, hem de savaşçıların bulunduğu belirtiliyor. Ölü sayısı ise henüz bilinmiyor.

Başkent Trablus’un 360 kilometre uzağında bulunan Sirte’de bulunan sivillerin bir kısmı şehri terk etmişti. Ancak şehirde halen ciddi miktarda sivil bulunduğu tahmin ediliyor.

Binlerce sivilin Sirte’yi terk ettiği ancak hala geride kalan binlerce kişi olduğu bildiriliyor. Albay Kaddafi’nin memleketi olarak bilinen Sirte’nin düşmesi halinde, Libya’daki Kaddafi yanlısı direnişin sona ereceği ön görülüyor.

Bu arada nerede olduğu bilinmeyen Albay Kaddafi, dün akşam yayımlanan yeni ses kaydıyla Libyalıları bir kez daha direnişe çağırdı. Suriye’deki Arrai televizyon kanalında yayımlanan sesli mesajda, Kaddafi, geçici hükümete hitaben de “Bir gün siz de NATO destekli bir darbenin kurbanı olabilirsiniz” dedi. (BBC)

1313600cookie-checkKaddafi yanlıları direniyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.