Kaddafi’ye son anında ‘cinsel taciz’ soruşturuluyor

Yeni iddialar, olay anında cep telefonuyla çekilen video kayıtların yavaşlatılarak izlenmesine dayanıyor. Geçiş hükümeti, Kaddafi’nin geçen hafta yakalandıktan sonra linç edildiği iddialarını zaten soruşturmaktaydı.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, televizyonlarda gösterilen Kaddafi’nin son görüntülerinden iğrendiğini söylemiş, ”Bunu iğrenmeden izlemek imkansızdı” demişti.

BBC’nin Trablus’taki muhabiri Katya Adler, Kaddafi destekçilerinin liderlerinin başına gelen durumu bildiklerinden yeni Libya’da fazla göz önüne çıkmamayı tercih ettiklerine dikkat çekiyor.

Adler’in aktardığına göre Trablus’ta Kaddafi’ye sadık kalan son semtlerden olan Ebu Salim’de yaşayanlar, Ulusal Geçiş Konseyi’ne bağlı savaşçıların bir çok gece gelip havaya ateş açtıklarını, evlerini yağmaladıklarını ve ailelerine gözdağı verdiklerini söylüyor.

Libya’da halkın yaklaşık yüzde 20’si, Kaddafi yanlısı olarak değerlendiriliyor.

Adler, Libya’nın özgür ve demokratik olduğunu söylediğini, ancak insan hakları örgütlerinin Kaddafi’ye sadık çevrelere karşı intikam saldırıları konusunda uyarılarda bulunduklarını söylüyor.

1316210cookie-checkKaddafi’ye son anında ‘cinsel taciz’ soruşturuluyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.