Kadın tehlikelidir

Kadın tehlikelidir. Kadın ne zaman tehlikelidir? Kadınlık duygularını öne çıkardığı zaman tehlikelidir hem de çok tehlikelidir. Genelde kadınlar gündelik yaşamda bile kadınlıklarını çokça geriye atmazlar, her koşulda kadınlıklarıyla yaşarlar ya da kadınlıklarını yaşarlar. Anne ya da kızkardeş oldukları zaman pek kadın gibi görünmeseler de o koşulda bile her şeyleriyle kadındırlar. Kadınlığını gerçekten geriye atmayı başarmış bir kadında eşsiz bir dost sıcaklığı vardır. Güvenebilirsiniz ona, dertlerinize ortak olur, sizin kadar duygulanabilir sizin için, her an yardımınıza koşmaya hazırdır, bir güçlüğü aşabilmeniz için size hiç düşünmediğiniz yollar gösterir. Burada bile bu güzel insancı duygusallık pamuk ipliğine bağlıdır. Bir de bakarsınız kadınlık öne çıkmaya başlar. Sorun elbette kadının her anlamda, özel olarak da cinsel anlamda benmerkezci eğilimleriyle ilgilidir. Her kadın bağsız koşulsuz beğenilmek ister. Onu yalnız erkekler değil kadınlar da beğenmelidir. Ama işin içinde bir olağandışı duygusallık yoksa kadın hemcinsinden beğenilme konusunda çok şey beklemeyecektir.

Zaten kadınlar birbirlerini pohpohlamaktan geri kalmazlar. Onların bu konuda çok zaman içtenlikli olmadıkları da bellidir. İçinden rüküşe bak der kardeşimiz, ağzından bu sana ne kadar yakışmış diye bal akıtır. Kadınlar bu beğenilmek konusunu iyice genele yaydırmışlardır: herkes kendilerini beğensin isterler. Giyimlerine son derece önem vermeleri, bunu yaparken zaman zaman da kendilerini göstermek adına gülünç oldukları kesindir. Bu tutkuyla onlar her şey herkese yakışmaz doğrusunu unutmuş görünürler. Bakarsınız yerden bitme bir kardeşimiz kocaman poposuna bakmadan daracık bir pantolon giyivermiştir. Dolgundan da dolgun bacaklarıyla kısacık etek giymiş kardeşlerimizle daha çok yaz aylarında sık sık karşılaşıyoruz. Yakışmış mı diye sorar kardeşimiz. Kızım sen ne yapıyorsun, deli misin, git çıkar onu da adam gibi bir şey giy üstüne demez kimse. Çok güzel olmuşsun, gerçekten çok güzel seçmişsin etekliğini, ucuna bir kelebek taksan daha iyi olurdu gibilerden görüşler rüküşlüğü iyice artırmaktan başka bir işe yaramaz. Ama haklarını yemeyelim, birçok kadın da giydiğini yakıştırmak konusunda gerçekten ustadır. Oransız bir bedenin bile doğru bir giyimle çok güzel görünebileceği gerçeğini çok iyi bilen bir kadın bütün bakışları üzerinde toplayacak biçimde sağlam bir görüntü oluşturabilir.

Her şey gelir ben güzelim duygusuna dayanır. Çirkin kadın yoktur güzel görünmeyi bilemeyen kadın vardır görüşüne katılmamak elde mi? Kadınlar tüm kadınlık duygularını bu güzellik düşüncesine göre kurdukları için beğenilmek sorununu yaşamlarının merkezine yerleştirmişlerdir. Bir kadın için giyimiyle kuşamıyla beğenilmek hem çok önemlidir hem de pek bir anlam taşımaz. Kadın kardeşimiz düşünce dünyası ya da kültür düzeyi ne olursa olsun özellikle kendi olarak beğenilmek ister. İşte işlerin sarpa sardığı yer burasıdır. Bir kadına çok güzelsin diye iltifat etmek bu yüzden yeterli olmaz. Onun kişiliğiyle ilgili niteliklerini övmeniz gerekir. Örneğin ne kadar anlayışlıdır, ne kadar doğru bakmaktadır her şeye, ne kadar canayakındır, sezgileri ne kadar güçlüdür… Kadınların ruhundan anlayan erkekler seni seviyorum gibi sen çok güzelsin gibi ucuz kalıpsözleri kullanmazlar.

Her kadın beğenilmek ister. Bir kadını beğenmeseniz de beğenir gibi yapacaksınız, bundan kaçamazsınız. Bundan kaçmaya kalktığınızda kadının hışmına uğrarsınız. Onun öcü öçlerin beteridir. İşte dostlarım kadının çok tehlikeli olduğu yer burasıdır. Bir kadına davranışlarınızın açık ya da olumsuz olması kadını yaralar. Ancak bundan daha da önemlisi, daha da yaralayıcı olanı ilgisizliktir. Sen misin beni beğenmeyen duygusundan çok sen misin beni umursamayan duygusu boğucudur kadın için. Kadın o zaman hemen özel silahlarını işleme koyar. Bu işlemin ne gibi bir sonucu olacağını yani cezanın nasıl kesileceğini kimse bilemez. Ceza şu sav üzerine kurulur: bana hiç durmadan bir garip davranıyor bu adam, kaç kere bakışlarımla anlatmak istedim ki kendisiyle asla ilgilenmiyorum. O bunu anlamak istemiyor. Geçenlerde bir yerde oturuyoruz. Ben biraz da içkiliyim ama bir şeyim yok çok iyiyim. O da bana yakın oturuyor. Elimi yanlışlıkla ona doğru uzatmışım. Herif elimi tutmaz mı? Kanım tepeme sıçradı. Bunu o akşam bizimkine de anlattım. Anlatmamam gerekirdi biliyorum ama çok sinirlenmiştim.

Kadınlar ince varlıklardır, erkeklerden on kat daha anlayışlı elli kat daha sevecen yüz kat daha dost canlısı bin kat daha yüreklidirler. Ama onları beğenmek diye bir yükümlülüğümüz olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Onlar sıradan olmaya dayanamazlar, kendilerini ilgi çekmeyen kimseler olarak algıladıkları zaman yaralanırlar. Onlara saygımız büyüktür.

2039710cookie-checkKadın tehlikelidir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.