Kadınların mücadelesi Türkiye Düşünce Platformuna geri adım attırdı

Kadınlara hakaret eden Abdurrahman Dilipak’a kalkan olan Türkiye Düşünce Platformu, İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili tartışmalarda aradan çekildiğini açıkladı.

İstanbul Sözleşmesine ilişkin kadınları hedef alan açıklamaları sonrası gelen tepkiler nedeniyle Abdurrahman Dilipak’a kalkan olan Türkiye Düşünce Platformu, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yeni bir açıklama yayımladı. Açıklamada tarafları ortaklaştırma çabalarının sonuçsuz kaldığı ifade edilerek “aradan çekiliyoruz” denildi.

İstanbul Sözleşmesinden çekilme konusunda gerici odaklarla birlikte çeşitli çalışmalar yürüten Türkiye Düşünce Platformu, “En son hazırladığımız İstanbul Sözleşmesinin sakıncalı yönlerine dikkat çeken ve yerine kendi değerlerimize uygun bir tasarı öneren raporumuz ile mayınlı alana girdiğimizi fark ettik” dedi. Yürütülen faaliyetler sonucu taraflarının ortak bir zeminde çalışma yapma imkanlarının kalmadığını ifade eden platform, Abdurrahman Dilipak’a ilişkin de şu ifadeleri kullandı:

“Platformumuz istişaresinde, yönetiminde bulunan değerli zevatın bu konudaki bireysel çalışmaları Platformu bağlamaz, kendilerinin şahsi fikirleridir buna saygı duyarız. Ayrıca üyelerimizin de bu konuda menfi ve müspet yorumları olabilir bu yorumlar da platformu bağlamaz.” (Evrensel)

Ankara Batıkent’te kadınlar basın açıklaması düzenliyor
2438790cookie-checkKadınların mücadelesi Türkiye Düşünce Platformuna geri adım attırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.