Kadıköy ‘Berkin Elvan’ için sokakta

Gezi Parkı eylemleri sırasında başına aldığı gaz fişeği darbesi ile ağır yaralanan ve 269 gündür yaşam mücadelesi veren Berkin Elvan bugün saat 07:00’da hayatını kaybetti. Haberi alan vatandaşlar Okmeydanı Hastanesi önüne akın etti. Cenaze töreni ise yarın yapılacak. Okmeydanı Cemevi’nde yarın saat 12.00’da tören düzenlenecek, ardından cenaze saat 15.00’da Şişli Camii’sine götürülecek. Berkin’in naaşı buradaki törenin ardından Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

YURT ÇAPINDA EYLEMLER

Berkin Elvan için İstanbul, Ankara ve diğer şehirlerde de eylem çağrıları yapılıyor.

İstiklal Caddesi’nde polis, Berkin Elvan için toplanan vatandaşlara müdahale ederken Ankara’da Berkin Elvan için eylem yapan üniversite öğrencileri Kızılay’a yürüdü.

Ankara Üniversitesi (AÜ) Cebeci Kampüsü’nde toplanan grubun, Kızılay’a izinsiz yürümek istemesi üzerine polis dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Uyarıya rağmen dağılmayan ve yürümek isteyen gruba polis biber gazı ile müdahale etti.

Bunun üzerine kampüsün içine giren grup, polisin olay yerinden çekilmesinin ardından Kızılay’a yürüdü.

Yürüyüş sırasında gruptakilerden bazılarının, Ankaray istasyonu önündeki bir direği ve kaldırım taşlarını söktükleri gözlendi. Grubun Kızılay’a varışında da meydandaki trafik kısa bir süre aksadı. Polis, gruptakilerin yürüyüşü sırasında, Cemal Gürsel ve Ziya Gökalp caddelerini trafiğe kapattı.

Kızılay’da yoğun güvenlik önlemi alan polis eylemci gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. GERÇEK GÜNDEM

LONDRA’DA DA EYLEMLER

Londra’daki toplum da Berkin Elvan’ın yaşamını yitirmesine tepki göstererek saat 18’de merkez Londra’daki Trafalgar Meydanı’nda toplandı. HDP Londra destekçilerinin organize ettiği ve yüzlerce toplum üyesinin katıldığı eylemde, “Berkin Elvan Ölümsüzdür”, “Berkin’in katili devlettir” gibi sloganlar atıldı…

Londra fotoğrafları Face’den alındı…

1412520cookie-checkKadıköy ‘Berkin Elvan’ için sokakta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.