Kadın besteciler konserle yâd edildi

Yunus Emre Kültür Merkezi’nin büyük salonunda yapılan konseri 100’e yakın müziksever izledi. Konser’de kısa bir konuşma yapan Akgül Baylav, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir konserle kadın bestecileri yâd etmekten memnuniyet duyduklarını belirterek katılımcıların ilgisine teşekkür etti.

Konserde Nihavent üyeleri koro ve solo olarak Klasik Türk Müziği’nde unutulmaz eserler veren Neveser Kökdeş, Dilhayat Kalfa(Hanım), Fâize Ergin, Leylâ Saz, Semahat Özdenses, Mehveş Hanım ve Nîmet Hanım’ın seçkin eserlerini yorumladı.
Nihavent’in kurucusu ve yöneticisi Cahit Baylav da Dünya Emekçi Kadınlar Günü 8 Mart, 1910’da Clara Zetkin’in önerisiyle uluslararasılaşmıştı… 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ilk kez böyle bir faaliyet yaptık. Kadın bestecileri duyurmak bize büyük zevk verdi… dedi.

Baylav, Nihavent’in 15 Mart Cuma günü University College London’da (UCL) Lunc Time Konserinde Itri’nin eserlerinin yorumlanacağını, 11 Mayıs’ta Cumartesi günü de Liverpool St’de St. Ethelburgas’da Kilisesi’nde Nihavent’in Klasik Türk Müziği’nde Unutulmaz Besteler Konseri yapılacağını söyledi.

Nostaljik konser’de eserleri yorumlanan besteciler ve eserleri şöyle sıralandı:

Neveser Kökdeş: Aşkım güzel cananım güzel, Bir emele bin ah çeksem, Gönlümün baharı bir gün açacak mı aceb, Bahar pembe beyaz olur güzeller neşeli olur, Hüsranla gönül hep inler, Ruhumda neş’e hayale daldım ve Gül dalında öten bülbülün olsam.
Dilhayat Kalfa: Nev-hıramım sana meyleyledi can bir dil iki
Leyla Saz: Ey sabah-ı hüsn ü anın afıtab-ı enveri, Nerdesin nerde acep bıraktın da beni
Semahat Özdenses: Her mevsim içimden gelir geçersin
Faize Ergin: Kime halim diyeyim, kime feryad edeyim, Bade-i vuslat içilsin kase-i fağfurdan
Mehveş Hanım: Kaçsam bırakıp senden uzak yollara gitsem
Nimet Hanım: Altın tasta gül kuruttum
Melahat Pars: Ben gamlı hazan, sende bahar, dinle de vazgeç

847060cookie-checkKadın besteciler konserle yâd edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.