Kadın kardeşlerimiz öldürülmesin diye davet ediyoruz.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformundan gelen açıklama şöyle:

“Kadın kardeşlerimiz öldürülmesin diye davet ediyoruz.

Haberlerde durmaksızın dönen“yine kadın cinayeti” haberini kaldırarak“bugün bir kadın daha kurtuldu” haberlerinin yapılmasını sağlayalım.

Son yıllarda kadınlar modernleşen dünyada haklarını daha fazla arıyor ancak bu olumlu gelişme, kadın dostu politikalarla birleştirilememiş durumda. Kadınlar her gün acımasızca ölüyor veya ölüm tehdidi altında yaşıyor. 2014’ün ilk 6 ayında ise 139 kadının öldürüldüğünü biliyoruz(www.kadincinayetlerinidurduracagiz.net).

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği olarak, 2010 yılından bu yana öldürülen kadın kardeşlerimizin aileleriyle beraber Türkiye’nin dört bir yanında adliyelerde adalet arıyor, hayatta kalmak için mücadele eden kardeşlerimizin de korunmasını sağlamaya çalışıyoruz.

Çözüm için acilen; yayınlanmasında büyük emeğimiz bulunan 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un etkin uygulanmasını ve Türk Ceza Kanunu’nda caydırıcı ceza düzenlenmesini öneriyoruz. Bu konuda platformumuz TCK için Ek Madde Teklifi hazırlayıp TBMM’e sunmuş, defalarca aileler ile birlikte Meclis’te tüm partilerle görüşmeler yapmış ancak halen bir yanıt alamamıştır.

Yaşam hakkımızı kazanmak için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz.

En önde kardeşlerimizin acılı aileleri, ellerimizde öldürülen kadın kardeşlerimizin fotoğrafları, kamuoyunun yakından tanıdığı ve bu soruna sahip çıkan isimlerle birlikte, kadın cinayetlerini durdurmak için 8 Ağustos Cuma 19.30’da Tünel’de buluşup Galatasaray’a yürüyeceğiz.

Kadın kardeşlerimiz öldürülmesin diye sizi de katkı sunmaya davet ediyoruz. Bu konuda da sorumluluk alacağınızdan en ufak kuşkumuz yok. Haberlerde durmaksızın dönen “yine kadın cinayeti” haberlerini kaldırarak “bugün bir kadın daha kurtuldu” haberlerinin yapılmasını sağlayalım.

Kadın cinayetlerini birlikte durdurabileceğimize inancımız ve saygılarımızla.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu”

Bizimle İletişimde Olabilmeniz için;

Facebook /kadincinayetlerinidurduracagiz

Twitter @kadincinayetlerinidurduracagiz

1077040cookie-checkKadın kardeşlerimiz öldürülmesin diye davet ediyoruz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.