Kadın Platformu’ndan yeni proje

LONDRA’da kurulu İngiltere Kadın Platformu, kadınlara yönelik “ WE” (Women in Enterprise) projesiyle, yepyeni bir çalışmaya öncülük ediyor.
Bugüne kadar evine kapanan kadınlara farkındalıklarını çeşitli proje ve programlarla hissettiren ve en iyi proje ödülü kazanan İKP, yeni programını Kuzey Londra’da Southgate’deki Myra Restaurant’da düzenlediği yemekle açıkladı.

İKP’nin kurucusu ve direktörü Nilgün Yıldırım, ödüllü Rainbow Projesinin devamı niteliğindeki yeni projenin, WE (Biz) yani Women in Enterprise (Kadın Girişimcileri Destek) projesi olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi;

“Bu yeni projemiz, platformun üyeleri kadınları yoğun isteği ile beraberce ortaya çıktı. Kadınlar son zamanlarda giderek artan sayıda bize başvurarak, çok kısıtlı devlet yardımlarıyla yaşamaktak artık bıktıklarını, iş kurmalarına yardım etmemizi istediler. Üyelerimizden Kıymet Güründük, “artık balık yemeği değil, balık tutmayı öğrenmek istiyoruz” diyerek duygularını açıkça dile getirdi. Böylece proje şekillendi. Kadın girişimcileri destek projesi ile IKP , Rainbow Projesiyle belli noktaya kadar gelişimine yardım ettiği kadınları, artık iş alanine girmeleri konusunda motive edecektir. “

IKP Avrupa Birliği yaşam boyu öğrenme progeji birimi ve Londra Kalkına Ajansı destekli Rainbow Projesiyle, En iyi TOplum Organizasyon ödülünü, 2010 yılında Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Boris Johnson2un einden almıştı. Daha sonra Leonardo – Erasmus uluslararası proje ortaklıklarına taşıyarak, İtalya, İspanya, Portekiz ve Türkiye’den ortak kurumlarla büyük tecrübe kazandı. Londra Türk toplumundaki kadınlara özgüven gelişimi, kendini mutlu ve güvende hissetme seminerleri, renklerle terapi kursları, el becereileri geliştirme, takı-tasarım ve ebru kursları, ESOL İngilizce kursları ile 2008’den beri birbirinden faydalı kurslarıyla hizmet ve destek veriyor.

Yemekli toplantıya, Türkiye CUmhuriyeti Londra Büyükelçiliği Müsteşarlarından Nazmiye Başaran, Türkçe konuşan toplumun yakından tanıdığı politikacılardan Enfield Belediye Eğitimden sorumlu Meclis Üyesi Ayfer Orhan, Türkiye’nin İşçi Partili Dostları Grubu Başkanı Nilgün Canver, Britanya Türk Kadınları Derneği Başkanı Maviş Fuchs, ÖZel Aile Eğitim Programı Proje Grubu Başkanı Ertanç Hidayettin ile ünlü sanatçı ve IKP’nin destekçilerinden Nusret Gümüşboğa ile çok sayıda konuk katıldı. Nusret Gümüşboğa, IKP’nin “ Yaşam Sevgidir” kampanyasına destek veren çalışmalarıyla barış aktivisti olarak İKP’nin projelerinin yanında yer almıştı. Ünlü sanatçı, sesiyle güne neşe katarak, konukları coşturdu.

Nilgün Yıldırım, konuyla ilgili verdiği istatistik bilgilerinde, İngiltere’de kadınların işlettiği küçük ve orta ölçekli işletmelerin arttığına dikkati çekerek, bunun hala yeterli olmadığını vurguladı. Girişimci ruhlu kadınların düşlerindeki işe başlayıp başarılı olmak için destek beklediklerini kaydederek, “ Şayet erkek girişimci oranı kadar, kadın girişimci de iş dünyasına girerse, Birleşik Krallık 1,5 milyon yeni girişimci kazanır denilen resmi rapor, bize ışık tuttu. “ dedi.

Yemekli toplantida IKP baskani Yıldırım, Projeye aktif destek veren kurum ve kuruluş baskanlarını da açıkladı.

Lifetime Learning charitable organisation kurucusu Aykut Sadi, TUBA Education Consultancy kurucusu Bengu Bostancı, Right Action Marketing & PR Consultancy’den Cağla Duman kendilerini tanitarak IKP ile böyle bir projede yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

Nilgün Yıldırım, yaptığı açıklamada, Türkiye’den Muğla Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulunun da projeye destek verdigini,üniversiteden psikolog Deniz Şarlak ile WE Projesinin etkili iletisim teknikleri kurslarini yürüteceklerini açıkladı.

Projede Italyan TENDER ajansi danışmablık yapmayı üstlendi. TENDER 1993 yılındaki ilk AB fonu destekli NOW (New Opportunities for Women) kadın girişimcilik konulu projelerde deneyimli kurum olarak , önceki projelerde ortaklık yaptığı Ingiltere Kadın Platformuna destek verecek.

855840cookie-checkKadın Platformu’ndan yeni proje

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.