“Kadın treni” rağbet görmedi

Endonezyanın ilk ve tek kadın treni talep eksikliği nedeni ile hatlardan kaldırıldı. Başkent Bölgesi Tren Müdürlüğü, halkın görüşlerinin alınmasından sonra yapılan değerlendirmede bu sonuca varıldığını açıkladı. Artan yolcu talebinin karşılanması için daha çok tren hattına ihtiyaç bulunduğu da vurgulandı.

Kalabalık trenlerin bazı kompartımanlarında kadınlara yapılan cinsel tacize bir önlem olarak gecen yıl Ekim ayında başlatılan kadın trenin genellikle çok az yolcu ile seyrettiği gözlemlenmiş. Bu trendeki az talebe karşın diğer hatlarda sürekli artan yolcu talebini karşılamak üzere kadınlara yapılan tren tahsisinden vazgeçilmiş. Bunun yanı sıra, 2010 yılında bazı trenlerin ön ve arka kompartımanlarının yalnızca kadınlara ayrılmış olduğu ve daha çok talep gören bu uygulamanın ise devam edeceği açıklandı.

Jakarta-Depok arasında yalnızca kadınları taşıyan pembe koltuklu kompartımanlar mevcut olduğu ve bunların sayısının artırılarak diğer yönlere doğru yaygınlaştırılacağı ifade edildi.

Tüm bu uygulamaların kadın yolcuların rahatının ve güvenliğinin sağlanması için başlatıldığını iddiasıyla, bu yıl alınacak 180 kompartımandan sonra yolculukların daha rahat geçeceği vurgulandı.

Kadın yolcular ise sayısının çok az olması nedeniyle saatlerce ¨kadın treni¨ beklendiğini, bu yüzden uygulamayı çok benimseyemediklerini ifade ettiler.

1550540cookie-check“Kadın treni” rağbet görmedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.