Kadına şiddete karşı, 111 kadın sanatçı

Singapur’dan ABD’ye pek çok sanatçının aralarına aktılmasıyla 111 sayısına ulaştıklarını belirten sanatçılar açık artırma, sergi ve etkinlik düzenleyerek şiddete uğrayan kadınlaradestek olmakk, dayanışma içinde olduklarını göstermek ve şiddeti protesto etmek amacında olduklarını açıkladılar.

‘ www.kadinlaricin.org ‘ internet adresinde yayınlayan sanatçılar 14 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00 – 18.30 arası Tarihi Darphane Binaları büyük salonunda müzayede yapıtlarını açık artırmaya sunacaklar. Müzayedenin geliri o gece saptanan yardım kuruluşuna sunulacak ve fotoğraflar 26-30 Mayıs tarihleri arasındaki Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali’nde de sergilenecek.

Kadın sanatçılar, internet sitesinde “Niçin Yapıyoruz?” sorusunu şöyle yanıtladılar:

“Artık bir noktada birşeylerin degişmesinin vakti geldiğine inandığımız için bugün buradayız. Bizler fotografçıyız. Karelerimizle anlatırız dünyamızı. Elimizdeki en değerli varlıklarımızdır onlar. Kameralarımız hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Ürettikçe büyürüz. Kendimizi tanır, benliğimizi buluruz. İfade edebiliriz. Anlatabiliriz. Şimdi de bu güçlü malzemeyi değiştirmek için kullanıyoruz. En değerli varlıklarımızı satıyoruz ki, bizim kadar şanslı olmayanlara destek olabilelim. Şiddetin her türünün karşısında olduğumuz için bugün buradayız. Ama daha önemlisi bu coğrafyada senelerdir yaşanan kadına karşı şiddetin karşısında duruyoruz bu seferlik. Çünkü artık birilerinin ‘Yeter!’ demesinin zamanı geldi. Sokakta rahat yürüyebileceğimiz, kendilerini ifade ettikleri için hayatlarının tehlikede olmadığını hissedecek genç kızlarımızın özgürce yaşayabileceği, gelişebileceği, öldürülmeyeceği, hangi taraftan ve ne sebeple olursa olsun, kendini nasıl ifade etmeyi seçerse seçsin, insanlara insanca davranılacak bir günü başlangıcını oluşturmak bizim elimizde. Hakkımızda meta gibi bahsedilen demeçlerin olmadığı bir ülke istiyorsak eğer, birşeyler yapmamız lazım. Biz bu işe fotoğraflarımızı satarak başlamaya karar verdik. Yeter ki bir yerlerden başlayabilelim diye.”

1105910cookie-checkKadına şiddete karşı, 111 kadın sanatçı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.