‘Kadına şiddetsiz bir dünya mümkün!’

Britanya Kadın Dayanışma Platformu tarafından 1 yıldır sürdürülen “Kadına Yönelik Medya Terörüne Son!” kampanyası, 25 Kasım 2007 tarihinde yapılan “Medya ve Kadın” konulu Konferans ile tamamlandı.


GİK-DER Lokalinde yapılan Konferans, ezici çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 60 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.


Konferansın açılış konuşmasını yapan Hatice Güden 25 Kasım’ın tarihçesi hakkında bilgi vererek “Konferansımızın; yaşadığımız coğrafyada ve ülke topraklarında yaşanan ırkçı-faşist saldırılara karşı, kadınlar cephesinden bir irade çıkaracağına inanıyoruz” dedi.


Açılış konuşmasından sonra yapılan divan seçimi sonrası, oturumlara geçildi. Birinci oturumda Platformun hazırladığı “Kadına Yönelik Medya Terörüne Son!” başlıklı 1 yıllık kampanya çalışmasının raporu sunuldu. Ardından “Medyanın Kadın Yaşamına Etkileri” üzerine Demokratik Kadın Hareketi-Britanya’dan İnci Karakuş’un yaptığı konuşma ile devam etti.


Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin 2005 yılında yaptığı araştırma ve Dünya Hıristiyan İletişim Derneği’nin 76 ülke de yaptığı araştırma sonuçlarının istatistiklerini veren Karakuş, medyanın toplumsal yaşamdaki kirlenmeyi nasıl tetiklediğini ve kitle iletişim araçları üzerinden burjuva erkek egemen anlayışın kadına biçtiği ev, çocuk, mutfak üçgeni içerisindeki edilgen, tüketici ve cinsel meta rolünü yeniden ve yeniden nasıl ürettiğini anlattı.


“Savaş, Kadın ve Medya” başlıklı konu iki sunumla gerçekleştirildi. Birinci sunum Almanya Özgür Kadın Vakfı’ndan Anna Kowarsch, ikinci sunum da ATİK-Yeni Kadın tarafından yapıldı.


Kadına yönelik şiddetin olmadığı bir dünyanın mümkün olduğu sonucunda birleşen Konferans katılımcıları, tüm kadınları; özel mülkiyet dünyasına ve onun üretimini ve gelişimini sağlayan ekonomik, kültürel, sosyal, ahlaki, hukuki tüm araçlara, aygıtlara ve değer yargılarına karşı mücadele etmeye çağırdı.


FOTOĞRAF:  Hatice Güden

807670cookie-check‘Kadına şiddetsiz bir dünya mümkün!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.