“Kadına karşı şiddet küresel bir sorun”

Brett, ailelere ve kişilere müthiş zarar veren ev içi şiddetin bütün toplumlarda olduğunu belirterek, “Ne yazık ki dünyada her üç kadından birisi şiddet görüyor. Şiddet bir pandemik boyut aldı ama şiddet uygulayıp uygulamamak bir seçenektir ve kişi kendisini frenleyebilir” dedi.

“İngiltere’de pek çok kuruluş kadınların eşitliği için mücadele verirken, Muhafazakar hükümetin kadın hareket tarihini okul müfredatından çıkartması kaygı vericidir” diyen Brett, “Bu durum eşitlik konusunda yanlış mesaj veriyor. Oysa derslere erkek çocuklar da katılıyor. Dünyada çok göç alan bir ülke olarak İngiltere’deki eğitim doğru mesajlar aktarmalı. Müfredatın yeniden düzenlenmesi için açılan kampanyayı imzaladım” diye devam etti.

Brett kadına şiddet konusundaki istatistik verileri de şöyle anlattı:

“Polis verilerine göre; 2005’den bu yana ırza geçme vakalarında yüzde 173 artmış. Mağdur kadınların ancak yedide birinin polisle bu bilgiyi paylaştı düşünülürse gerçek rakamların çok daha yüksek sanılıyor. Bu şiddeti önlemek için merkezi ve yerel yönetimin seferber edilmeli. Eğitim kurumlarına da ciddi görevler düşüyor.”

Enfield Belediyesi’nde çocuk cinsel tacizine karşı bir güç oluşturulduığunu aktaran Brett, hükümetin “İstanbul Konvansiyonu”nu hala imzalamadığını hatırlattı.

Brett, hükümetin ‘tampon vergisini’ kadın kuruluşlarına geri iade edilmesini bir derece sevindirici olduğu vurgulayarak “Enfield Belediyesi kadına karşı şiddet konusunda kararlıdır, Şiddetin yeri yoktur” diye devam etti.

855760cookie-check“Kadına karşı şiddet küresel bir sorun”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.