Kadınlar güçlerini birleştiriyor

15 Kasım Cumartesi günü saat 11.00’da Şişli Kent Kültür Merkezi’nde, pek çok kurumun birlikte düzenlediği Kadın Konferansı’nda yüzlerce kadın buluşacak. Konferansın konusu Kadın Cinayetleri ve Çözüm Yolları. Milletvekili Melda Onur’dan, Yeşim Salkım, Esra Erol, Tuluhan Tekelioğlu gibi ünlü isimler de bu konferansa katılacak

Kadınların duyurusu şöyle

“AKP hükümetinin kürtaj yasağı, kızlı erkekli evlerde kalınmasını yasaklama eğilimi, boşanmayı zorlaştırması, hamile kadınların sokakta gezemeyeceğini telkin etmesi, kadınların kahkaha bile atmaması gerektiğini anlatması erkek egemenliğinin artmasına zemin hazırlıyor. AKP’nin bu politikaları sonucunda kadına yönelik şiddet artıyor. Kadınlar sosyal, siyasal haklarından mahrum ediliyor ve en önemlisi her hak taleplerinde şiddetin son aşaması olarak yaşam haklarından oluyor, öldürülüyor.

Türkiye’de çözülmesi gereken önemli bir toplumsal sorun olan kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve bununla da kalmayıp kadınların öldürülmemesi, eşit bireyler olarak daha iyi haklara sahip olması için neler yapabileceğimizi konuşacağımız konferansta buluşuyoruz.

Kendi hayatlarına karar vermek istediği için mücadele eden ve erkek şiddetiyle hayatı sonlandırılan, öldürülen kadın kardeşlerimizin aileleri çözüm arayışımızda önemli özneler olarak konferansımızda bizlerle birlikte olacak. Milletvekillerinin, kadın dostu sanatçıların, akademisyenlerin, yazarların da katılacağı konferansımızda toplumun farklı kesimlerinden, meslek gruplarından, yaş kuşaklarından kadınlarla buluşacağız.

Herkesin eşit söz hakkıyla kendini ifade edebileceği konferansımızda sunumlar, çözüm önerileri, yürütülen tartışmalar doğrultusunda güçlü kararlar alıp AKP’nin kadın düşmanı politikalarının ve erkek egemenliğinin üzerine gideceğiz, mücadele edeceğiz.

YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI!

Metnimiz herkesin imzasına açıktır.Herkesi bu konferansı birlikte örgütlemeye çağırıyoruz.

İmzacı Kurumlar:
CHP Kadın Kolları
DİP’li Kadınlar
Emek ve Özgürlük Cephesi
HTKP’li Kadınlar
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu
Odak Dergisi
Şişli Gülbağ Forumu
Koşuyolu Yaşam Parkı Forumu”

https://www.facebook.com/events/785174088195224/

1077300cookie-checkKadınlar güçlerini birleştiriyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.