Kadınlar Öğretmenler Günü’nü kutladı

Ender Yaman’ın yönetim kurulu adına konuklara hoşgeldiniz demesi ve saygı duruşu ile başlayan kutlamaya, 35 üye ve misafir katıldı. Ishtar Restoran’ın Öğretmenler Günü kutlaması için özel olarak hazırladığı nefis kek, pasta ve böreklerle karşılanan konuklar çaylarını yudumlayıp sohbet ederlerken Yönetim kurulu Başkanı Nilgün Yıldırım’ın açılış konuşması ile kutlama başladı.


EĞİTİMCİ BAŞKAN’IN KONUŞMASI


İzmir Valiliği Hizmet şeref belgesi ile ödüllendirilen bir öğretmen olan Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım’ın ilk etkinliklerinin Öğretmenler Günü kutlaması oluşu çok güzel bir tesadüf oldu. Yıldırım yaptığı konuşmada kültür işleri danışmanı Dr. Arin Bayraktaroğlu ve basın danışmanı Mihrişah Safa’ya teşekkür ederek başladı.


“Sevginin olduğu yerde hoşgörü,saygı ve başarı da vardır” diyen Yıldırım, “Yabancı bir ülkede ,azınlık gruplarından biri olarak hiç de azımsanmayacak sayıda olan nüfusumuzla birçok proje üretip , toplumumuza çok fayda sağlayabiliriz. Bu enerjimiz var, yeter ki bunu sinerjiye dönüştürelim” diye sürdürdü.


Başkan Yıldırım ayrıca Britanya Türk Kadınları Derneği’nin önümüzdeki etkinlikleri arasında Atilla İlhan’i anma ve şiir günü, geleneksel kermes ve kurban bayramı kutlamasının yer alacağını söyledi.


“EĞİTİMDE YÖNTEM ÖNEMLİ”


Devlet Üstün Hizmet Madalya sahibi, Uluslarası Türk İncelemeleri Vakfı’nin kurucusu, Cambridge, Leeds Üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çalışmış eğitimci ve öğretmen Dr. Sinan Bayraktaroğlu da yaptığı konuşmada toplumda eğitim ve öğretmenin çok önemli olduğunu söyledi.


Bayraktaroğlu şöyle konuştu:


“Eğitim denince önce akla öğrenme gelir. Öğrenme gelince de yöntem gelir. Öğrenmeyi öğrenmek önemlidir. Hiç kimse, bir başka kimseye bir şeyi doğrudan öğretemez. Kişi kendi öğrenir. Her kişinin de kendine özgü bir öğrenme profili vardır. Öğretmek ve öğrenmek, her ikisinde de yöntem çok önemlidir. Durumlara, ortamlara ve kişisel değişimlere ve özelliklere göre bu yöntemler de değişir ve değişik olmak durumundadır. Öğrenmeyi öğrenmek eğitimin baş anahtarıdir. Öğretmene gelince,eğitim ve öğretimin çok önemli bir ögesidir. Kişi öğretirken öğrenir.”

785610cookie-checkKadınlar Öğretmenler Günü’nü kutladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.