Kadınlar Turizm Müşavirini ziyaret etti

BTKD Yönetim Kurulu üyeleri, yedi ay önce Londra’da göreve başlayan T.C. Kültür ve Turizm Müşaviri Sermin Özduran’a gerçekleştirdikleri nezaket ziyaretinde yeni görevinde  başarılar dileyerek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.


Başkan Hülya Koçu toplantı hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:


“BTKD tüzüğü gereği Türk kültürünü ve Türkiye’yi içinde yaşadığımız ülke insanına en iyi şekilde tanıtmak için her zaman büyük çaba sarfetmektedir. Özellikle, geçen dönemde Londra Uluslararası Kadın Dernekleri Federasyonu FIWAL’e üyeliğimizin kabulünden sonra bu ülkede yaşayan diğer ülke temsilcilerine de ulaşarak uluslarası alanda Türk kadının çağdaş ve aydınlık yüzünü tanıtacak projeler geliştirmeyi hedefliyoruz.”


Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan Londra Kültür ve Turizm Bürosu’nun çalışmaları hakkında bilgi veren Müşavir Sermin Özduran da sivil toplum örgütlerinin çabalarını takdirle karşıladıklarını belirterek BTKD’nin projelerini kültürümüzü tanıtma açısından çok yararlı bulduğunu söyledi.


Çok samimi ve olumlu geçen görüşmede BTKD üyeleri Sermin Özduran’u geçen hafta İngiltere’ye kaçak olarak sokulan Roma dönemine ait 2000 yıllık antik yüzüğün ülkemize iadesi nedeniyle tebrik ederek geçmişte yurt dışına çeşitli yollardan çıkarılan tarihi hazinelerin Türkiye’ye iadesinin biran önce sağlanması konusunda dileklerini iletti.

803080cookie-checkKadınlar Turizm Müşavirini ziyaret etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.