Kadınlar ve Erkekler (I)

Kadınlarla erkekler hiç bir olur mu sevgili dostlar? Elbette değiller.  

Orada burada konuşulur. Hatta tartışılır; kadınlar öyle, erkekler böyle diye. Biz de bir iki örnekle katılalım. 

Çiçek, otuzlu yaşlarında bir kadın. Evli. Üniversite mezunu, şimdi bir kurumda uzman olarak çalışıyor. Biraz önce işten eve geldi . Bilin bakalım şimdi ne yapıyor? 

(a) Çok yorgundu, uzanmış uyuyor.  Dinlenmeli. (b) Televizyondaki bir şeylere takıldı, izliyor.   Eğlenmeli.  c) Komşuya geçmiş kahve içiyor. Sosyal olmalı. (d) Mutfağa koştu yemek yapıyor. Evdekiler doymalı. (e) Bitirilmesi gereken bir rapor için bilgisayar başında. Çalışmalı… 

Çiçek, büyük bir olasılıkla mutfaktadır şimdi, sevgili dostlar. Yemek hazırlıyordur. Sofrayı kuruyordur. Birazdan yemek yenecek. Sonra, yemekten sonra ne yapacak peki? Elbette sofrayı kaldıracak, bulaşıklarla ilgilenecek. Yarın için de bir yemek düşünse iyi olur. Hatta biraz hazırlık yapsa çok iyi olur. Akşam yemek hemen hazır olmazsa evdekiler sızlanıyor sonra. Arkasından da çamaşıra bir el atsa ne kadar iyi olur. Nerdeyse her şey kirli. 

Peki diğerleri? Diğer yapması gerekenler, Çiçek’in ihtiyaçları ne olacak? Gün uzun. Sabaha kadar vakit var. Bir ara onlara da sıra gelir belki. 

Kartal, otuzlu yaşlarında bir erkek. Evli. Üniversite mezunu, şimdi bir kurumda uzman olarak çalışıyor. Biraz önce işten eve geldi . Bilin bakalım şimdi aşağıdakilerden hangisini yapmıyordur? 

(a) Halı sahada top koşturuyor. Ter atmalı. (b) Televizyonun karşısında, onu bunu izliyor. Kafasını boşaltmalı. c) Biraz annesine uğradı. Gönül almalı. (d) Tonla iş getirdi eve. Çalışmalı. (e) Mutfağa koştu yemek yapıyor. Evdekiler doymalı. … 

Kartal, büyük bir olasılıkla mutfakta değildir şimdi, sevgili dostlar. Yemek hazırlamıyordur. Sofrayı kurmuyordur. Ya ne yapıyordur? 

Büyük bir olasılıkla annesindedir şimdi o, onun gönlünü almaya çalışıyordur. Yaşlı
bir kadın o. Annesinin ona anlatacakları var. Sevgili annesinin onu göresi gelmiştir. Nasıl da gelsin diye bekliyor bütün gün. Bir şeyler de hazırlamıştır şimdi oğluna, atıştırsın diye. Onu arabasıyla bir kardeşine götürüp getirse de ne iyi olur, oralara gitmek kolay olmuyor. Hem onu da epeydir görmüyorlar, sitem ediyorlardı, biraz otururlar. Kartal’a annesi ne çok emek verdi, onu nasıl zahmetlerle büyüttü, bir bilseniz.  

Peki Kartal’ın karısı, çocuğu? Diğer yapması gerekenler, Kartal’ın ihtiyaçları ne olacak?  

Gün uzun. Sabaha kadar vakit var. Bir ara onlara da sıra gelir belki. 

Kadınlarla erkekler hiç bir olur mu sevgili dostlar, elbette olamazlar. Kim izin verir ki? İzin verirler mi sanıyorsunuz öyle bir şeye. Bir olmak öyle kolay mı? 

Kim mi izin vermez? Kimdir izin vermeyen? Kimlerdir kimseyi kendi kendine bırakmayanlar, herkesin istediğini, yapması gerekeni kendince yapmasını zorlaştıranlar?

Bilmiyor musunuz, gerçekten? 

Elbette biz. Sen, ben, o. Hepimiz.  

Bir etrafınıza, kendinize bakın hele!

1088380cookie-checkKadınlar ve Erkekler (I)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.