Kadınlardan Şeker Bayramı yemeği

Yemeğe, görevine geçtiğimiz günlerde başlayan Başkonsolos Yardımcısı Sunay Dizdar, KKTC Temsilcisi Dilek Yavuz Yanık’ın  Yardımcısı, Federasyon Başkanı Şener Sağlam, Federasyon ve IADD Başkan Yardımcısı Jale Özer, Federasyon Yonetim Kurulu üyesi Süleyman Bozkuş ile çok sayıda üye, aileleri ve dostları ile katıldı. 


Yemekte bir konuşma yapan Başkan Hülya Koçu, konukların bayramını kutladı. Bayram yemeklerini gelenekselleştirmeye çalıştıklarını belirten Hülya Koçu birgün önce doğan torununun da müjdesini verdi. 


Daha sonra söz alan Başkan Yardımcısı Sevda Velidedeoğlu ise Bayramların yurtdışında yaşayan vatandaşlar için önemine değinerek bu tür milli ve dini günlerimizde yapılan etkinliklerin çocuklarımıza ve gençlerimize tarih bilinci aşılamada gelenek ve göreneklerimizi öğretmede önemli rol oynadığını, ayrıca Türk Toplumunun birlik ve beraberliğini pekiştirdığini, birlikten güç doğacağını ve güçlü bir Türk toplumunun sorunlarını  daha kolaylıkla çözebileceğini belirtti. 


Son günlerde büyük bir ivme kazanan teröre de değinen Velidedeoğlu, “Ülkemizin yarınları olan,  gencecik evlatlarımızı ardarda terröre kurban veriyoruz.  Buradan anneler, babalar olarak yetkililere bu kanı durdurmak için ne gerekiyorsa yapmaları için sesleniyoruz.” dedi.


Ayrıca, yemek öncesi teröre kurban verdiğimiz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.  Yemek genç gitarist, solist Cem Belevi’nin Türk pop ve halk müziğinin Barış Manço, Edip Akbayram gibi önemli isimlerinden derlediği programı ile devam etti.

806100cookie-checkKadınlardan Şeker Bayramı yemeği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.