Kahraman olmak için bayrak çalmış

Avrupa Parlamentosu (AP) Rum milletvekili Marios Matsakis, ”olay sırasında vurulsaydım, kahraman olacak ve anıtım dikilecekti” dedi.


Rum basınına açıklama yapan Matsakis, ”Bugün kendisine hakaret edenlerin, bunu hayatta olduğu ve Türk bayrağını alırken ölmediği için yaptıklarını” savundu.


Matsakis, ”Eğer Türkler beni vursaydı, bugün kahraman olacaktım, bugün hakaretlerde bulunanlar bana övgüler yağdıracak, marşlar yazacaklardı. Görkemli bir cenazem olacak ve büstlerimi dikeceklerdi” diye konuştu.


Bu arada, Rum basını, Matsakis’in üyesi olduğu, Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’un başkanı olduğu Demokratik Parti’den (DİKO) azledilmesi konusunun gündemde olduğunu yazdı.


DİKO Merkez Komitesi’nin dün yapılan toplantısına, Rum yönetimi lideri Papadopulos da katıldı. Papadopulos, toplantı çıkışında, ”DİKO’nun uzun zaman önce Matsakis hakkında konuşması (karar alması) gerektiğini” belirterek, ”Matsakis’in gerçekleştirdiği türde eylemlerin Rum hükümetine ve BM nezdindeki girişimlere faydası olmadığını” kaydetti.


 SERDAR DENKTAŞ, PROTESTO ETTİ 
 
KKTC Dışişleri ve Savunma Bakanı Serdar Denktaş, Matsakis’in Türk bayrağını indirmesini, BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Avrupa Parlamentosu Başkanı ve milletvekillerine gönderdiği mektuplarla protesto etti.


Serdar Denktaş, BM Genel Sekreteri Annan ile AP Başkan ve milletvekillerine gönderdiği mektuplarda, ”Matsakis’in Türk bayrağını indirmesinin, Rum tarafında son zamanlarda Kıbrıslı Türklere karşı tırmanan düşmanlığın örneklerinden biri olduğunu” vurguladı.


Matsakis’in, hakkındaki adli soruşturmadan dikkatleri kaçırmak amacıyla böylesi bir davranışa yönelmiş olabileceğini belirten Denktaş, şunları söyledi:


”Ancak bu olay, Rum tarafının tahrik edici diğer tavırlarından soyutlanamaz. Rum liderliğinin Kıbrıs Türk düşmanlığı siyaseti giderek bu gibi hareketleri cesaretlendiriyor. 2005 yılının EOKA yılı olarak ilan edilmesi ve Nikiforos askeri tatbikatının yeniden yapılmaya başlanması, Rum tarafının tahrik edici tavırlarının örnekleridir.”


Denktaş, mektuplarında, ”taraflar arasında güven ve iyi komşuluk ilişkilerinin tesisi için Türk tarafının önemli adımlar attığı bir dönemde, Rum tarafından kaynaklanan bu tür olayların uzlaşmayı teşvik etmediğine” işaret etti.


KKTC Dışişleri ve Savunma Bakanlığı da Rum milletvekilinin tahrik girişimini BM Barış Gücü nezdinde de sözlü ve yazılı olarak protesto etti.

683610cookie-checkKahraman olmak için bayrak çalmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.