Kahramanlar ganimetle enselendiler

Wroslow Havalimanı’ndan ülkelerine giriş yapan ismi belirtilmeyen iki askerin üzerleri aranınca 90 bin dolar para bulundu. Askerler paralara sahip çıkamyarak, nereden geldiklerini bilmediklerini söyleseler de askeri mahkemeye sevkedilmekten kurtulamadılar.

Polonya medyası, ülkeye savaş ganimeti sokan iki kafadarın yeni olmadığı ve daha önce de iki benzer olay daha yaşandığını açıkladı.

Polonya Silahlı Kuvvetleri de yaptığı açıklamada askerlerin  Irak’ta Sivil Asker Ortak İnsani Yardım Bölümü’nde (CIMIC) görev aldıklarını ve kendilerine ödenen bin 400 Dolar’ı kısa sürede biriktirmelerinin mümkün olmadığını açıkladı. CIMIK, Irak’ta yaşamı normalleştirmek için savaşta yıkılan okul, yol, köprü, su şebekesi gibi yaşamsal önemi olan stratejik yapıları tamir ediyor.

Dışişleri Bakanı Jerzy Szmajdzinski, yapılanın yüz kızartıcı bir suç olduğunu belirterek askerlerin derhal yargılanarak cezalandırılmasını istedi.

KOMUTAN’DAN DA KINAMA

 
Yukarıdaki fotoğrafta görülen Irak’ta görev yapmış komutanlardan Roman Polko da, Polonya Radyosu’na yaptığı açıklamada askerleri kırayarak “Utanc verici bir olay. Anlatacak kelime bulamıyorum” dedi.

İLGİLİ HABER: Iraklı bebeklerin mamasını bile çalmışlar!

1099230cookie-checkKahramanlar ganimetle enselendiler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.