‘Kahrolsun PKK demeyiz’

BDP destekli bağımsız milletvekili Kürkçü, CNN Türk erkanında Payzın’ın sorularını yanıtladı.

Kürt meselesi dışında başta çevre ve emek sorunları olmak üzere mecliste ezilenlerin sesi olacakların söyleyen Kürkçünasıl bir BDP ve Blok beklentisi içinde olunması gerektiğini anlattı…

“KİMSE BİZDEN ‘KAHROLSUN PKK YAŞASIN DEVLET’ DEMEMİZİ BEKLEMESİN”

Şirin Payzın, Kürt sorununda gelinen noktada BDP grubunun sorumluluk alarak AKP’nin eli güçlendirecek bir tavır alıp almayacağını sordu. BDP’nin şiddeti kınaması yönündeki beklentileri hatırlatan Payzın, Kürkçü’ye “bu beklentiler karşılık bulacak mı” diye sordu.

“Eğri oturalım doğru konuşalım. Memlekette bir savaş var. Bu meseleyi devletin dilini kullanarak aydınlatamayız. Basına yansıyan MİT-PKK görüşmelerindeki müzakere aşamasından çatışmaya geri dönüşümüz sebepleri konusunda ben aydınlanmış değilim. Bu nedenle bu konu aydınlanmadan oklarımız kime yöneltteceğimizi bilmemiz mümkün olmaz. Ama tabi ki BDP kaçınılmaz olarak meseleyi parlemantoya çöüm alanlarına taşımak zorundayız. Yoksa ne anlamı var milletvekili olmanın. Misyonumuzu tek yönlü olmayan savaşın sebeplerini sorgulayan bir dille soruna temas ederek yapacağız. Harbi konuşayım, kimse bizden ‘Kahrolsun PKK yaşasın devlet’ dememizi beklemesin. Bu meselenin hakkı böyle verilemez.

ÖĞRETMENİ NEDEN TUTUKLARSIN Kİ?

Şirin Payzın’ın bölgede kaçırılan öğretmenleri gündeme getirmesiyle söz alan Ertuğrul Kürkçü ‘kaçırılan öğretmenler serbest bırakılsın. Bunun tartışılacak bir tarafı yok’ dedi.

“Hiç kimse tarafından özgürlüğü kısıtlanamayacak olan öğretmenleri neden tutuklarsın ki? Biz bu konuda üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız.”

“SAVAŞIN NEDENİ ERDOĞAN’IN MUHATABININ DİŞLERİNİ SÖKMEK ARZUSUDUR”

Kürkçü, Kürt sorununda yeniden alevlenen şiddet dalgasının sebeplerine dair ilginç değerlendirmeler yaptı. Sorumlu tarafın AKP ve Erdoğan olduğunu söyleyen Kürkçü, ‘hükümet masaya oturmadan önce muhatıbının dişlerini sökmek istedi’ dedi.

“Hükümetin savaş opsiyonunu masadan kaldırması gerektiğini düşünüyorum. Ben çatışmanın neden yeniden başladığı konusunda size kendi yargımı söyleyeyim. Çatışmanın en önemli nedeni hükümet ve Erdoğan, eninde sonunda oturacağı masaya muhatabının ya da rakibinin dişlerini sökme arzusundan kaynaklandı. ‘Ne kadar çok burnunu sürtersem o kadar iyi anlayışı bizi buraya getirdi.

“DAHA ÖNCE İŞGAL ETMEK İÇİN MECLİSE GİRMİŞTİM!”

Payzın, Kürkçü’nin parlemanto deneyimini anlamak için “Daha önce meclise gittiniz mi peki?” diye sordu. Ancak aldığı yanıta kendisi de izleyenler de Kürkçü de gülümesemeden edemedi…

“Daha önce Ulus’taki eski meclis binasına girmiştim. Ama o zaman DEV-GENÇ olarak işgal etmek için girmiştim meclise…”

1312720cookie-check‘Kahrolsun PKK demeyiz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.