Kahve siroz riskini azaltıyor

Doktorlar kahvenin bu bilinmeyen yararının ortaya çıkmasından sonra ‘kahve içmeyiniz’ öğütlerini durdurdular… California’da Kaiser Permanente Medical Care Programı’nda çalışan Dr. Arthur Klatsky’nin yaptığı araştırma ile ilk kez kahvenin yararı ortaya çıktı.


Dr. Arthur Klatsky’nin, 125 bin 580 denekte yaptığı araştırmanın sonucuna göre sürekli kahve içmek özellikle alkol kaynaklı siroz riskini azalttığı saptandı. Dr.Klatsky arıştırmasını ayrıca Archives of Internal  Medicine’de de yayımladı.


AVRUPA’YA KAHVEYİ TÜRKLER ÖĞRETMİŞTİ


Türkler 1683’de Viyana önlerine kadar geldiklerinde Avrupa kahve ile henüz tanışmamıştı… Türkler geri çekildiklerinde Osmanlı askerlerine karşı savaşan Hıristiyanlar arasında yer alan rahip Rahip Marco D’Aviano, Türklerin çadır kurdukları alanda çuvallar dolusu kahve buldu.


Hıristiyan askerler çuvallar dolusu kara taneleri önce Türk develerinin dışkıları sansalar da kaynatıp tadına bakmadan edemediler. Kaynamış kahve tanelerinin acı bir tadı vardı tabii. Rahip Marco D’Aviano, bu acı tada bal, süt ve krem katarak dünyanın ilk cappuccino’sunu yarattı.


Rahip D’Aviano 68 yaşında 1699’da öldüğünde cappuccino artık sevilen bir içecekmiş. Papa II.Jean-Paul, geçen nisan ayında Marco D’Aviano’yu Saint (Aziz) ilan etmek için ilk adımı attı. D’Aviano’nun yüze yakın mucizesi olduğu söyleniyor. Bunlardan yalnızca biri, kendisine dua eden 13 yıllık yatalak bir kadının tekrar ayağa kalkması sayılıyor…


 

722270cookie-checkKahve siroz riskini azaltıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.