Kaleminin Zirvesinde Bir Roman Yazarı

Gazeteci, edebiyatçı Mahmut Şenol’un ¨Bir Roman Yazılıyor~Nicky’yi Öldürmek¨ başlıklı, geçen yılın son aylarında yayınlanmış romanı, son aylarda, okur çevresinde ilgiyle karşılandı. 

Romanın tuhaf bir aşk ilişkisi üzerinde ruhsal gerilimlerle aktarılan hikâyesi hiç beklenmeyen bir sonla tamamlanıyor ve özellikle bu beklenmeyen bitiş okur üzerinde büyük şok etkisi yaratıyor.

SİA KİTAP tarafından basılan romanın tanıtım yazısında yer aldığınca, ¨Hayatın çıkmaz sokağunda şeker şerbet bir adam Mümtaz Candaş: Amerika’daki eşinden ve hayatından uzaklaşmış, Türkiye’de yıllardır yapmadığı mimarlık mesleğine geri dönmesine rağmen annesinden miras kalan ufak dairesinde son bir roman yazmaya uğraşan, yalnız bir romancı¨nın, Mümtaz’ın hikâyesiyle sonu belirsiz bir karmaşaya gidildiği daha romanın ilk satırlarında hissediliyor. 

Mümtaz Candaş’ın yazmak istediği romanı, roman yazarı Mahmut Şenol, roman içerisinde parça parça okuruna sunmakta ve böylece, ¨roman içre roman¨ tarzının güzel bir örneği ortaya çıkmaktadır.

Açık Gazete’nin 16 yıldır yazarı olan Şenol, aynı zamanda, Cumhuriyet gazetesi ve çeşitli başka dergi, yayın organlarında süreli köşe ve deneme yazılarıyla tanınmaktadır. 

Türkiye Pen Yazarlar Birliği üyesi olan Şenol’un bugüne kadar yayınlanmış 7 romanıyla birlikte aralarında hikâye kitapları bulunan 12 eseri bulunmakta; eserlerini ONK Ajans temsil etmektedir.

Son romanının kitap kapağında okunan alt başlık, ¨Nicky’yi Öldürmek¨ üzerine SİA KİTAP’ın tercih ettiği alıntı şöyledir:

¨Nicky’ye duyduğum o yatışmayan sessiz öfke, sabırlı ve katlanışlı bir kızgınlık, hatta yaptığı haksızlığı bir gün yüzleşince zehire çevirmek ve panzehiri olmayan bir dolu kâseyi dudaklarına dayayıp içirmek… İşte böylesine bir öç almak isteği beni ele geçirmiş; görüyorum.¨

*Bir Roman Yazılıyor~Nicky’yi Öldürmek
Mahmut Şenol
SİA KİTAP, Ekim 2020,
348 sayfa

 

2483630cookie-checkKaleminin Zirvesinde Bir Roman Yazarı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.