Kalfaoğlu eski koltuğuna atandı

KKTC Londra Temsilciliği’nde Turizm Bürosu Koordinatörlüğüne Yılmaz Kalfaoğlu yeniden atandı. 2005 Aralık’ta görev süresinin dolduğu için KKTC’ye çağrılan Kalfaoğlu, koltuğunu Bengü Sonya’ya bırakmıştı.


Kalfaoğlu başarılı çalışmalarıyla özellikle Birleşik Krallık’tan KKTC’ye yönelik turizmin katlanmasını sağlamış ve Rum lobisinin ulaşım araçlarındaki KKTC reklamlarına karşı başlattığı haksız savaşı da hukuk yoluyla geri püskürtmüştü.


BAKANDAN ÖVGÜ


Öte yandan Kıbrıslı Türklerin sorunlarını dinlemek için Londra’da bulunan KKTC Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Turgay Avcı, yaptığı halk toplantısında Kalfaoğlu’nu överek KKTC turizminin düşen grafiğinin tekrar yükseltileceğini söyledi. Kalfaoğlu ve ekibinin geçmişte başarılı çalışmalar yaptığını vurgulayan Avcı, 2007 ve 2008 turizm sezonunun daha iyi geçmesini beklediklerini belirtti.


İngiltere’den turist akışında 2006 yılında meydana gelen yüzde 25 oranındaki gerilemeyi durdurmak ve bu oranı en üst seviyelere çıkarmak kararlılığında olduklarını ifade eden Turgay Avcı, şöyle devam etti:


“İngiltere pazarında geçen yıl yaşanan olumsuz gelişmeyi ters çevirerek bu pazarı yeniden canlandırmak için gereken önlemleri alacağız. İlgili sektör kuruluşları ile temas edilerek 2008’e yönelik hazırlıklar üzerinde yoğun bir şekilde çalışılmaktadır. Bu amaçla bazı özendirici teşvikler önermiş bulunuyoruz. Bunlardan bir tanesi, en az 7 gece konaklamak üzere KKTC’ye gönderilecek her turist için ilgili firmaya 25 Sterlin ulaşım katkısı verilmesidir. Bir diğeri tanıtım çalışmalarına yüzde 50’ye varan reklam katkısı sağlanmasıdır. Ve bunlara benzer diğer teşvikler de söz konusudur. Tanıtım ve reklam çalışmalarının en somut göstergesi Londra metrosuna konan KKTC ile ilgili tanıtım panolarıdır.”


FOTOĞRAF (Faruk Eskioğlu): Eski Turizm Müşaviri Bengü Sonya ve eski koltuğuna yeniden oturan Yılmaz Kalfaoğlu birarada

799540cookie-checkKalfaoğlu eski koltuğuna atandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.