Kalkan Padişahı…

Neden böyle bir işlem yaptığını sorarsak M.Ş, güneş enerjimi kaldıracağımı beyan etmiş olmamdan kaynaklandığını ifade edecektir. Oysa ki uyguladığı yaya yolu işlemi, ancak bahçem istimlâk edildiği takdirde uygulanabilir. Başka türlü bahçemden yol geçmesi mümkün değildir.



Çünkü M.Ş’nin elinde başka bir şey yoktur. Olması da imkânsızdır. Benim parselimin koordinatlarını değiştirerek (kim değiştirmiş ise) gasp etmenizi taahhüt etmediğimi bilmenizi isterim. Parselimin Şehitler Caddesi’ne bakan kısmının yola olan cephesi 18 metredir. Zamanında yapılan kaldırım benim sınırıma gelince durdurulmuş olup bugün bile yapılamamıştır. Kendisinden evvel gelen belediye başkanlarının, bu yolu istimlâk etmek gibi düşünceleri olmadığı için, 25 senedir başıma böyle bir durum gelmemiştir.



Her neyse bu konu mahkemelik; şimdilik dosyası Danıştay’da, oradan sonuç alamazsak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi var. Dolayısıyla dosyası AİHM’ne giden ilk başkan olacaksın, ben de senin dosyanı AİHM’e gönderen ilk vatandaş olacağım. Sende ben de bu dosya ile Kalkan tarihine geçeceğiz. Sen de bu yazımı bir belge olarak kabul et, yeni yaptığın Kalkan Belediyesi web sayfasında bana cevap ver lütfen… 



Kalkanda turist istemeyen, sadece turistlere villa satmak isteyen düşünceye sahip olması, bu alevi nereye kadar yakar bilemiyorum. O kadar villaya odaklandı ki, hem oteller kapandı hem de villalar satılamıyor. Bildiğim tek şey, M.Ş ile Kalkan’da turizmin bitmesi ve buna Kalkanlılar’ın seyirci kalması. Turizm pastasını üç beş kişi yememeli, herkes nasibini almalı…



Kimsenin M.Ş’ye dur diyememesi beni hiç bağlamıyor. Ben Önder Elitez olarak senin karşında olacağım, bunu bilmeni isterim. Yok öyle Kalkan’ın içine etmek. Hele hele denize hiç yok (2007 senesinin 5/6 Kasım günü denemiştin denizin içine etmeyi…).



Ben size bu M.Ş isimli şaşkının başka yönlerini tanıtmaya çalışacağım. İtalya’da Başbakanlık yapmış olan Bay D’Alema Kalkan’a geldiğinde, Belediye Başkanı olan M.Ş kendisini karşılamaya, ayağında terlik ve çorapla çıkmıştır. Bizleri nasıl insanların yönettiğini bilmeniz için söylüyorum. Tabi ki D’Alema’nın M.Ş’ye gereken alakayı gösterdiğini düşünmek için, fazla iyimser olmak lazım kanaatindeyim. Bu arada D’Alema’nın ziyareti sırasında, gösterdikleri hassasiyetten dolayı Sahil Güvenlik ve Jandarma Komutanları’nı kutlamak gerekir diye düşünüyorum. 



M.Ş’nin başka bir hüneri de Kalkan’daki Atatürkçü Düşünce Derneği’ni, dernek binasından atmasıdır. Ne acı ki şu anda bina boş duruyor. Ama gitgide okey salonuna dönüşmek üzere, herkes okey atmaya uğraşıyor. Kalkanspor yönetiminin bu bina için 20- 25 bin TL harcamasına rağmen, M.Ş seçimde kendisine rakip oldukları için bu arkadaşlara da burayı vermemiştir. 



“M.Ş içimizden biri” de, bu kardeşlerim nereli? Galiba Japon. İçimizden çık artık.


“Sen Kalkanlı’sın” ne demek? Biz aydan mı geldik?


“Durmak yok yola devam” mı? Hangi yola devam, daha yolunu bulmadın mı?


“Yol yapmasını bilmeyenle yola devam edilemez” diye yazmış arkadaş, ne de güzel yazmış. 



Bana gelince seni Allah’a havale ediyorum. Allah yolunu açık etsin.


Güle güle sana eski muhasebecim…



Sevgili Kalkan’lılar, beni izleyin lütfen,


Sevgilerimle.

715280cookie-checkKalkan Padişahı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.