Kalkan’daki villa skandalına suç duyurusu!

ULUSLARARASI İMAR VURGUNU

Kalkan Belediyesi’nce Kaş Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda, 2007 yılında Kalamar koyundaki villalara ruhsat veren ilgili belediye personeli ve dönemin Kalkan Belediye Başkanı Mustafa Şalvarlı’nın görevi kötüye kullandığı öne sürülerek cezalandırılmaları talep edildi. Uluslararası imar vurgununa dönüşen Kalkan’daki villa skandalına, ABD’li eski kongre üyeleriyle CFR olarak bilinen Dış İlişkiler Konseyi yöneticisi bazı akademisyen ve gazetecilerin de adının karıştığı ortaya çıkmıştı.

RUHSATLAR AÇIKÇA YASALARA AYKIRI

Kalamar koyunda bulunan 2834 nolu parselde yapılan incelemeler sonucu verilen inşaat ruhsatının yürürlükteki 3621/3830 sayılı Kıyı Kanunu ve Kıyı Kanununun Uyguulanmasına Dair yasa ve yönetmeliklere aykırı olduğunun belirtildiği suç duyurusu dilekçesinde, 26 Nisan ile 26 Aralık 2007 tarihleri arasında Kalkan Belediyesi tarafından düzenlenen yapı ruhsatlarının anılan yasa ve yönetmeliklere açıkça aykırı olması sebebiyle yasal dayanaktan yoksun ve yok hükmünde olduğu belirtilerek görevin kötüye kullanıldığı öne sürülerek şüpheliler hakında kovuşturma yapılması talep edildi.

ESKİ BAŞKAN DP’DEN AKP’YE GEÇMİŞTİ

İmar ve Kıyı Kanunuyla TCK’nin ilgili maddelerinin delil olarak sunulduğu suç duyurusuna, Antalya Valiliği, Kaş Kaymakamlığı ve Bayındırılık ve İskan İl Müdürlüğü’nün ilgili yazılarının yanısıra Kalkan Belediyesinin ruhsatların iptal edildiğini belirten yazısı da eklendi. Yıkılması beklenen villalar CHP Antalya Milletvekili Arif Bulut’un soru önergesiyle meclisin de gündemine taşınmıştı. Villalara ruhsat vermekle suçlanan Kalkan’ın eski Belediye Başkanı Mustafa Şalvarlı, 2008 yılında DP’den AKP’ye geçmiş, 22 Temmuz’daki genel seçimlerde de AKP’den Antalya Milletvekili aday adayı olmuş ancak seçilememişti. 2009 yerel seçimlerinde AKP’den CHP’ye geçen Kalkan Belediyesi hakında yargıya yansımış çok sayıda imar kaynaklı suç duyurusu bulunuyor.

1532720cookie-checkKalkan’daki villa skandalına suç duyurusu!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.