Kalkınmaya öncülük etmeyi planlıyor

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programından (UNDP) bu ayın başında ayrılan Kemal Derviş, ABD’nin pek çok ödül almış önde gelen düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsünde yürüteceği “Başkan Yardımcılığı” ve enstitünün “Küresel Ekonomi ve Kalkınma Programı Başkanlığı” görevleriyle, küresel ekonomi ve kalkınma çalışmalarına öncülük etmeyi planladığını bildirdi.

Merkezi Washington’da bulunan Brookings Enstitüsündeki görevinin yanı sıra, İstanbul’da Sabancı Üniversitesiyle de çalışacağını söyleyen Derviş, bu sayede sık sık Türkiye’ye gideceğini ve Sabancı Üniversitesiyle Brookings Enstitüsünün birçok araştırma faaliyetini ileride beraber yürütebileceklerini ümit ettiğini kaydetti.

rookings’te birkaç bölüm bulunduğuna, bunlardan birinin “Küresel Ekonomi ve Kalkınma Bölümü” olduğuna işaret eden Derviş, kendisinin Brookings Enstitüsünün başkan yardımcılığı göreviyle birlikte bu gruba başkanlık edeceğini bildirdi.

Grubun asıl amacının, dünya ekonomisinin özellikle bugünkü kriz durumunu incelemek ve küresel düzeyde çare üretmek olduğunu belirten Derviş, “O bakımdan bu grubun çalışmalarına yön vermek için, tabii çok zor, ama o kadar da ilginç bir dönem” diye konuştu.

Derviş, görevinin çerçevesinin “araştırma ve dünyadaki krizle ilgili olarak ekonomik konularda çözüm üretmeye çalışmak” olduğunu ifade etti.

Brookings Enstitüsü Başkanı Strobe Talbott, yaptığı açıklamada, Kemal Derviş’in akademik alanda, Dünya Bankasındaki görevinde, Türkiye’de ekonomik kriz sırasında yürüttüğü ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı görevinde ve UNDP’deki başkanlığında son derece başarılı ve mükemmel işler yaptığını, tüm insanlığa hizmet ettiğini ve kendisinin dünyanın en seçkin ekonomistlerinden biri olduğunu vurguladı.

Bu arada Kemal Derviş’in, Londra’da yarın başlayacak ve iki gün sürecek G-20 zirvesinde de BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un özel ricası üzerine kendisine “özel danışmanlık” yapacağı da öğrenildi.

1192110cookie-checkKalkınmaya öncülük etmeyi planlıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.