Kamil Yavuz Londra’da karikatür öğretti

Türkiye’de uzun yıllar medyada çalışan ve son yıllarda özel okullarda karikatür çizerliği eğitimi veren Kamil Yavuz Londra’da…

Kamil Yavuz turistik amaçla geldiği Londra’da Haringey’deki Earlsmead İlkokulu öğrencilerine karikatürü anlattı.

Yavuz şöyle konuştu:

“Gezdiğim ülkelerde öncelikle o ülkenin karikatür değerlerini öğrenmeye çalışıyorum. Karikatür evrensel bir çizgi dilidir. Karikatür bir ülkenin aynasıdır. Basit ve anlamlı çizgiler akılda kalır. Sadece eğlendirmez düşündürür. Aynı zamanda bir ülkenin hoşgörüsünü de ortaya koyar…”

Gezdiği ülkelerde öğrencilerle de tanışıp, karikatürü anlatmayı misyon edindiğini vurgulayan Yavuz, “Son olarak Sırbistan’da öğrencilere karikatürü anlatma şansım olmuştu. Londra’ya bir haftalığına geldim. Tottenham’daki Earlsmead İlkokulu’nda da 2 ayrı sınıfa ders vermekten çok mutluyum. Çocuklar sürekli öğrenme çabasındalar. Gizli çizerleri sanatın bu dalıyla buluşturma ve tanıştırmayı çok önemsiyorum… Yurt dışındaki eğitmenliği tamamen gönüllülük bazında yapıyorum” dedi.

“KARİKATÜR HOŞGÖRÜ TESTİDİR”

Kamil Yavuz, Fransa’da 12 kişinin öldüğü saldırıya uğrayan Charlie Hebdo hakkında da şunları söyledi:

“Paris’teki bu hunhar saldırıda ne yazık ki 8 meslektaşım yaşamını yitirdi. Bu düşüncenin ifadesine bir saldırıydı. Bu saldırıya bütün dünya karşı çıktı… Unutulmamalı ki karikatür bir ülkenin aynı zamanda hoşgörü testidir. Ne yazık ki Türkiye’de karikatüre karşı hoşgörüsüzlüğü AKP iktidarında tanıştık. Dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan pek çok çizere dava açmıştır… Paris saldırganlarını bu hoşgörüsüzlük anlayışı cesaretlendirdi…”

Kamil Yavuz, AKP hükümetini de şöyle eleştirdi:

“Bir başka saçmalık da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Paris’te Charlie Hebdo dergisine destek yürüyüşüne katılmasıydı… Aynı Başbakan Türkiye’ye dönünce ağız değiştirip dergiyi suçladı… Bu da tam bir karikatürlük olaydı…”

www.kamilyavuz.net adresinde çizgilerine ulaşılabilecek Kamil Yavuz’un şimdiye kadar 3’ü karikatür eğitimiyle ilgili yayınlanmış 18 kitabı bulunuyor.

853120cookie-checkKamil Yavuz Londra’da karikatür öğretti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.