Kamu çalışanları greve çıkıyor

Sendikalar grevi 2011 yılından bu yana gerçekleşecek olan en büyük eylem olarak tanımlarken, hükümetle anlaşmazlık başta ücretler olmak üzere iş yükü, emeklilik yaşı gibi konuları da kapsıyor.

Kamu çalışanlarının çoğunun ücreti 2010 yılından bu yana aynı. Buna rağmen 2014-2015 için önerilen ücret artışı ise enflasyon oranının da altında olan yüzde 1. Bu teklif grev çağırlarının yapılmasına neden oldu.

1 milyondan fazla çalışan greve gitmek için oylamaya katıldı ancak yine de bugün her bir çalışan işe gelip gelmemeye kendisi karar verecek.

Okullar kapalı kalabilirHizmetlerin ne kadar aksayacağı ise greve katılımla belli olacak. Hükümet “önemli kamu hizmetlerinin sürmesi” için planı olduğunu açıkladı.

Eğitim Bakanı Michael Gove ise öğretmenleri Perşembe günü greve çıkma kararlarını “bir kez daha gözden geçirmeye” çağırdı.

Okulların birçoğu önceden yaptıkları açıklamada bugün kapalı olabileceklerini duyurmuştu. İtfaiyeciler ise grev sırasında büyük olaylara gideceklerini duyurdular. Londra Ulaşım Dairesi ise ulaşım çalışanlarının sendikaları olan RMT ve TSSA’nın greve katılımının ulaşım hizmetlerini aksatmayacağını açıkladı.

Sendikalardan PCS grevin “başlangıç” olduğunu söylerken 18 Ekim’de büyük bir eylem çağrısı olabileceğini söylüyor.

851540cookie-checkKamu çalışanları greve çıkıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.