Kamu arazileri peşkeş çekiliyor!

36 BİN 400 DEKARLIK ALAN ÖZELLEŞTİRİLİYOR

Eski Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Yazar Orhan Özkaya, 289 kalem kamu arazisinin özelleştirilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, satışla birlikte devlet eliyle türedi zenginler yaratılacağını öne sürdü. Söz konusu satışla birlikte gözden çıkarılan hazine arazilerinin 36.400 dekarlık alanı kapsadığını anımsatan Özkaya, “İşte bir yandan ‘açılım’ politikasıyla diğer yandan da ‘Anayasa Referandumu’ oyalamalarıyla halkın en değerli kamu varlıkları devlet eliyle birilerine peşkeş çekiliyor. ‘Devletçilik olmayacak, devlet her şeyden elini eteğini çeksin!’ denecek, ama devletin varlıklarıyla yine devlet aygıtı kullanılarak ülke zenginlikleriyle birilerinin cebi dolacak, türedi zenginler yaratılacak. Halk ise açlıkla boğuşacak. Sanayiciler ‘intiharı’ seçecek. Turizm de ise en büyük şirketler iflâs ederek turizmden çekilecek. Artık halkımız bu işlerin farkına varmalı, yalanlara, tuzaklara kanmamalı” açıklamasında bulundu.

4 BİN 820 DEKARLA ANKARA İLK SIRADA

Maliye Bakanlığı’nın açıklamalarına göre 25 ilde halkın malı hazine arazileri satışa çıkarıldığını anımsatan Özkaya, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Bu arazilerin en büyüğü Ankara’da bulunmakta. Sırasıyla Afyon, Eskişehir, Konya, Zonguldak, Kahramanmaraş, Kütahya, Gümüşhane gibi önemli illeri kapsamaktadır. Ankara 4.820 bin dekarla başta yer alıyor. Eskişehir 2.980 dekar, Konya 2.250 dekar, Afyon 2.400 dekar, Kütahya 820 dekar, Gümüşhane 750 dekarla sırada bulunuyor. Zonguldak ilinde ise Filyos Serbest Bölgesi’nin yer aldığı alan için 5.795 adet gayrimenkul kamulaştırılarak Çaycuma Irmağı havzasındaki araziler elden çıkıyor.”

YENİ ALANLAR EKİM’DE AÇIKLANACAK

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında yeni teşvik sistemiyle organize sanayi ve endüstri bölgelerinde yapılacak yatırımlar için tahsis edilecek boş parsel bulunmaması veya bu bölgeler içinde yapılamayacak türde yatırımların Türkiye’de gerçekleştirilebilmesini sağlayabilmek amacıyla ilk aşamada 25 ilde 289 taşınmazın yatırımcılara sunulduğunu açıklamıştı. Bakan Şimşek, 81 ilde bölgesel ve sektörel teşvik sistemi uygulamaları kapsamındaki hazine taşınmazlarının sınıflandırılması çalışmalarının da sürdüğünü belirterek Ekim ayı itibariyle sonuçlandırılacak yeni alanların da yatırımcılara duyurulmasının planlandığını belirtmişti.

1506590cookie-checkKamu arazileri peşkeş çekiliyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.