‘Kamunun elinde çok fazla mal var’

OECD Ekonomi Bölümü Başkanı ve Baş Ekonomisti Jean-Phillippe Cotis, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve TÜSİAD-Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumu’nun düzenlediği ”Türkiye Ekonomisi İçin Sürdürülebilir Büyüme Stratejisi” konulu uluslararası konferansta yaptığı konuşmada, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) ülkelerinde piyasaların fazla regüle edildiğini, ürün piyasalarında fazla regülasyonun üretkenliği olumsuz etkilediğini kaydetti.

Cotis, Türkiye’de eğitim, iş piyasası ve iş ortamına değinirken, eğitim alanında yapacak çok şey olduğunu, zorunlu eğitimin 5 yıldan 8 yıla çıkarılmasının çok iyi fikir olmakla, birlikte hala yapılması gerekenler bulunduğunu belirtti.

M.I.T Charles P. Kindleberger Uygulamalı Ekonomi Profesörü Daron Acemoğlu, Dünya Bankası’nın bir çalışmasına göre, ABD’ye oranla Türkiye’de hukuki anlaşmazlıkların iş ilişkileri açısından halledilme süresinin 10 kat daha uzun, iş açmanın da 70 kez daha pahalı olduğunu ifade etti. Genel kurumsal ortamın Türkiye’de iyileşiyor gibi gözüktüğünü belirten Acemoğlu, ”Bu tabii ki Türkiye için çok teşvik edici, yüreklendirici. Bu ilerlemelere rağmen dışarıdan bakışta ki yabancı yatırımı cezbetmek açısından çok önemli, bu hala henüz çok büyük değil” görüşünü dile getirdi.

 

1108910cookie-check‘Kamunun elinde çok fazla mal var’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.