Kan ile toprak sulamasına son!

Kan ile beslenenler dünyamızı ne kadar kötü koşullara sürüklediği tarihte gizli değil, açık açık durmaktadır.
 
Dünya bir kaosun eşiğine doğru savruluyor, her şey yeni biçim almaktadır.
 
İç / dış politikalar ile bağlantılı olarak saldırılar kitlesel boyuta çıkıyor, neden? İnsan yaşamı bu kadar ucuz mu? (sorunun yanıtı evet dediğinizi duyar gibiyim!)
 
PKK, İmralı adasında bulunanın 'tutuklunun' bilgisi dışında hareket edemez diye düşünüyorum, çünkü tarihine baktığımızda bunu çıplak olarak görmekteyiz. Nefes alırken bile oraya danışılıyor. Her yapılanma, her hareket adadan yönlendirildiği basına yansıyan avukat tutanaklarından okuyoruz! Yansımayanlarda neler vardır dersiniz?
 
Tutuklu olduğunu biliyoruz. Tutuklu ne demektir? Kontrol altında tutulan! Her hareketin, her yazışmanın birileri tarafından kontrolü yapılıyor demektir. Her anı kontrol edilen birinin elbette düşüncesi ve davranışları da kontrol edilmeye başlanmıştır! Pavlov deneyinden sonra bir çok gelişme oldu, bireyleri ve kitleleri kontrol eden bir çok yöntem bilimsel olarak geliştirildi. Bugün kontrol edenler bunların elbette farkında ve uygulamaktalar. Kontrol altında olan bir kişinin elbette düşüncesi ve yaşam biçimi de bir süre sonra değişime uğrar.
 
Sınırları kontrol edenler, elbette bir adada yatanı da kontrol ediyordur, eğer etmiyorlarsa orada bir sorun var demektir. Sınırların ne kadar kağıt üzerinde kaldığı yapılan eylemler ile ortaya çıkmaktadır. Sınırların bu kadar girdili çıktılı olması orada istikrarsızlığı ve başka gelişmeleri de yanında taşır.
 
PKK neden saldırdı, ne zaman aldı bu kararı? Altınova olayına tepki mi bunu tetikledi? Ateşe benzin dökmek anlamına gelmiyor mu? Orada dökülen benzinin başka yerlerde alev almayacağını kim söyleyebilir?
 
Eylemler ve sonuçları birilerinin ekmeğine yağ sürüyorsa orada taşeron kelimesini kullanabiliriz! Bu kan dökmeler kimin ekmeğine yağ sürdü?
 
Sınır ötesi yapılan koridor boyunca uçak ile bombalamaları da tartışmaya açmak gereklidir, çünkü koridor boyunca yapılan dolu git, boş gel seferlerin amacına ulaşılmadığı görülmektedir, eğer bu gel gitlerin başka amacı yoksa. Varsa da bunu gelecek günlerde göreceğiz! (İran'a yönelik operasyon acaba askıya mı alındı, yoksa hepten vaz mı geçildi? Son ekonomik Tusunami dalgası bu konuda ne gibi değişikliklere yol açtı?)
 
Kandan hortumlananların hortumları kesilmelidir. Bu hortum sadece ekonomik olarak algılanmamalıdır, çünkü bütün hortumların bir biri ile bağlantısı olduğu ve birbirini beslediğini söylemek abartı olmasa gerek!
 
Barışın sonsuz olarak yerleşebilmesi için bütün karanlık noktaların sorgulanması ve aydınlık altında evrensel hukuk kuralları içinde cezalandırılmasını dilemekten başka bu aşamada ne söyleyebilirim?
 
Irk, din temelli geçmiş tarihte binlerce çatışma, soykırım, savaş oldu. İnsanlık geçmişten bir çok şey öğrendiğini düşünüyorum, biz de öğrendiğimizi kan ile beslenenlerin elinden olanaklarını aldığımızda kanıtlamış olacağız.
 
Bu saldırı bahane edilerek ırksal temelli söylemlerden uzak durulmalı, barış çığlıklarını yeryüzüne, gökyüzüne bırakmak zorundayız, çünkü savaş tamtamları ve kan emicilerin nefeslerini ancak ve ancak o şekilde bastırabiliriz!
 
Son yapılan ve geçmişte olan kan dökme eylemlerinde yaşamlarını kaybeden tüm canlara Allahtan rahmet, yaralananlara acil şifalar dilerim. Umarım ki bir daha buna benzer olaylar olmaz, kan ile toprağı sulamak durdurulmalıdır!
 
http://www.cemoezkan.de
http://cemoezkan.blogcu.com

710960cookie-checkKan ile toprak sulamasına son!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.