Kanada’dan İsrail’e boykot

CUPE Ontorio’nun dün yapılan genel kurulunda alınan karar, yerel kuruluşların İsrail üniversitelerini boykotu açıkça tartışmaya ve Kanada üniversitelerinin İsrail ordusuna yarayacak herhangi bir araştırma ya da yatırımı sona erdirmeye teşvik edilmesini öngörüyor.

Sendikanın 200 bin kamu çalışanının üye oldu Ontario şubesinde üniversite çalışanlarını temsil eden delegeler, Windsor kentinde dün yapılan genel kurul toplantısında söz konusu kararı oy çokluğuyla kabul ettiler.

CUPE Ontario’nun başkanlığını, İsrail’in Gazze saldırısına karşı açıklamalarıyla dünyanın dikkatini ve İsrail’in tepkilerini üzerine çeken Kanadalı sendikacı Sid Ryan yapıyor.

Ryan, İsrail’in 29 Aralıkta yapılan saldırılarında Gazze’deki İslam Üniversitesinin yıkılması ve kütüphanedeki eserlerin yanmasını, İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazilerin Yahudilere ait eğitim-öğretim kurumları, kütüphaneler ve bilimsel yayınları yakmasına benzeterek, İsrail mallarına boykot çağrısı yapmıştı.

İsrailli akademisyenlere, Ontario eyaletindeki üniversitelerde ders verme, araştırma yapma, konferans ve panellerde konuşma yasağı getirilmesini isteyen Ryan’ın açıklamalarına tepki gösteren Kanada Yahudi Kongresi, kendisini Yahudi düşmanı olmakla suçlamıştı.

İSRAİL ORDU SÖZCÜSÜNE PABUÇ

Öte yandan Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da dün akşam bir otelde düzenlenen toplantıya katılan İsrail ordu sözcüsü Ron Edelheit’e ayakkabı fırlatıldığı ve ayakkabının sözcüye isabet ettiği bildirildi.

Polisten yapılan açıklamaya göre, İsrail Enformasyon ve Dokümantasyon Merkezi (CIDI) tarafından Apollo Otelde düzenlenen toplantıda konuşan sözcüye, 20’li yaşlarda ikisi erkek, biri kadın ayakkabılarını attı.

Saldırganların olaydan hemen sonra gözaltına alındığı ve hakaret suçlamasıyla poliste sorgulandığı bildirildi.

Ayakkabı atan dinleyicilerin kimlikleri hakkında bilgi verilmedi, ancak toplantıya katılmak için önceden kayıt yaptırdıkları belirtildi.

Bu arada, toplantı sırasında Apollo Oteli önünde bir araya gelen yaklaşık 50 kişilik bir grubun da İsrail aleyhine gösteri yaptığı kaydedildi.

1188970cookie-checkKanada’dan İsrail’e boykot

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.