Kanada’nın kuzeyindeki kasabada olağanüstü hâl…

Federal Hükümet, askerî birliklerin kente girmesine karar verdi. Kasabada ilan edilen sıkıyönetimden sonra ortalık sakinleşti, ancak yaklaşan kış nedeniyle askerî önlemlerin sonuçsuz kalmasından korkuluyor.

Kanada’nın Antartika Kutup çizgisine yakın bir alanda bulunan Fort Hope kasabasında yaşayanların hemen tamamının uyuşturucu kullandığı ruhsal sorunlar nedeniyle ağır yatıştırıcı haplar almakta oldukları öteden beri biliniyordu. Kasabada yaşayanlar Federal Hükümet’ten gelen yardımlarla ayakta kalmaktaydı. Kamuya ait işler dışında başka gelir kaynağı bulunmayan Fort Hope kasabası halkı son zamanlarda tuhaf davranışlar göstermeye başlamıştı. Federal Hükümet’e yapılan uyarılara karşın işin önü, arkası alınamadı. Son iki ayda kasabada 47 adet ev yakıldı, çok sayıda saldırı olayı, tecavüz ve kitlesel ayaklanma olayları yaşandı. Olayların akla yatkın bir nedeni saptanamadığından, kasaba polisi bunu bir tür çılgınlık eseri olarak saydı.

Percocet ve Oxycontin gibi ağır uyuşturucu hapları kullanan, modern dünyadan soyutlanmış kasaba halkının kalkıştığı ayaklanmanın ilk belirlemelere göre bir nedeni ve amacı bulunmuyor. Sadece yıkmak, yakmak, yok etmek amacında olan bu davranışların tepkisel değil, kullanılan ilaçların yan etkisi olup olmadığı da tartışılıyor.

1512450cookie-checkKanada’nın kuzeyindeki kasabada olağanüstü hâl…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.