Kandil'de 16 hedef vuruldu

Genelkurmay Karargahı Hasan Tahsin Bilgi Merkezinde düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında, konuya ilişkin bilgi veren Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, şunları kaydetti:


''Dün gece, bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde Kandil bölgesinde tespit edilen hedeflerine Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçaklarınca hava harekatı icra edilmiştir. İcra edilen bu harekat esnasında teknik vasıtalarla tespit ve teyit edilen sadece terör örgütüne ait 16 hedefin tümü tam isabetle vurulmuştur. Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir. İcra edilen harekatta her zaman olduğu gibi sadece bölücü terör örgütü hedef alınmış sivil halk ve yerel unsurların olumsuz etkilenmemesi için gerekli hassasiyet gösterilmiştir.''


ERUH'DA 6 TERÖRİST ETKİSİZ


Tuğgeneral Gürak'ın verdiği bilgiye göre, dün Siirt'in Eruh ilçesi kırsal kesiminde icra edilen operasyon sırasında çıkan çatışmada 6 "terörist" etkisiz hale getirildi. Cudi Dağı'nda icra edilen diğer bir operasyonda ise bir uzman erbaş şehit oldu.


1-26 Eylül arasındaki 127 iç güvenlik olayında teröristlerce yapılan eylemlerin yüzde 40'ının mayın ve el yapımı patlayıcı madde kullanılması,yüzde 28'inin de taciz ateşi sonucunda meydana geldiğine dikkati çeken Tuğgeneral Gürak, ''Burada bölücü terör örgütünün güvenlik güçleriyle temastan kaçındığı ve işbirlikçilerini kullanarak kendine göre riski az eylemlere başvurduğu görülmektedir'' dedi.


Yine 1-26 Eylül arasında "terör örgütü" tarafından vatandaşlara yönelik eylemlerde 16 vatandaşın zarar gördüğünü, ayrıca 2 vatandaşın evine patlayıcı madde atıldığını bildiren Tuğgeneral Gürak, ''Bölücü terör örgütü bu eylemleriyle masum vatandaşlarımıza zarar vermeye devam etmektedir'' dedi.


Tuğgeneral Metin Gürak, bir yıldan uzun süredir sürdürülen operasyonlarla "terör örgütü"nün bir kısım unsurlarını sınırın ötesindeki daha derinliklere doğru çekmek ve küçük gruplar halinde dağılmak zorunda kaldığını belirterek, ''Yerleşim yerlerine yakın bölgelerde barınmaya başlamış, bölgedeki dağılmalarına bağlı olarak unsurlar arasında irtibat, koordinasyon ve gizlenmede zorluklarla karşı karşıya kalmış, ikmal ve barınma faaliyetleri önemli derecede sekteye uğratılmıştır'' diye konuştu.


Bu arada, Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatına ilişkin görüntüler de basın mensuplarına dağıtıldı. Basın kuruluşlarına verilen CD'lerde iç güvenlik harekatına katılan askerlerin görüntüleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ve MİLGEM Projesi'nin tanıtımına ilişkin görseller de yer alıyor.  

1067180cookie-checkKandil'de 16 hedef vuruldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.