‘Kandil’e gider’, ‘İmralı’ya gider’

Van Depreminin birinci yılında, Erciş’te bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kalıcı konutların teslim töreninde konuşma yaptı.

Depremzedelere her türlü hizmeti verdiklerini belirten Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Deprem, 40 bin ev ve 3 bin iş yerini kullanılamaz hale getirdi. Şu ana kadar burada 3,5 katrilyon harcadık. Bütün adımlar dünyaya örnek oldu. Depremden sonra o gece hemen buraya geldik. STK’lar Vanlı kardeşlerime yardım için buraya koştu. Bir yandan enkazı kaldırırken diğer yandan vatandaşımızın barınma sorununu çözecek yöntemleri hayata geçirdik.

Kurduğumuz bu evler ülkemizin 50 şehrinden daha büyük bir nüfusa hizmet verdi. Kızılay, çok büyük görevler yaptı. 6 bin 141 vatandaşımıza 9 ay süreyle geçici istihdam imkanı sağladık. Vanlı kardeşlerimizin her daim yanında bulunduk. Şu anda elimizde 3 bin civarında yapılmış fazla konut var. 2 bini kamu kuruluş elemanlarına tahsisli. Bin konutumuzu kiracı kardeşlerimize kurayla satacağız. Konut maliyeti 110 bin lira ama depremzedeye 75 bin liraya indirdik. 345 lira aylık taksitle konutları vereceğiz. Bu konutlar 4 ay içinde bitecek. Bu konutlar kar amaçlı yapılmadı.

27 okulun, 24 caminin, 10 ticaret merkezinin de açılışını yapıyoruz. Marmara depreminin bir yıl sonra bırakın kalıcı konutları ortada konteynerler bile yoktu. Terör örgütü, Van depreminde enkazların altındaki iniltiler dinmeden Başkale’de güvenlik güçlerine saldırdı. Aramıza nifak tohumu atanlara prim vermeyeceğiz.

Biz bölge insanına hizmet etsin diye öğretmen, doktor, polis gönderiyoruz. Onlar, bu kamu görevlilerini kaçırmanın, sindirmenin, öldürmenin hain planlarını yapıyorlar. Buraya hizmet vermeye gelen öğretmeni, doktoru kaçırmakla sen ne kazanıyorsun? Kaymakamımı kaçırmakla sen ne kazanıyorsun? AK Parti’nin il başkanlarını kaçıracaksın veya gelip arkadan kurşunu sıkacak, öldüreceksin. Ondan sonra da ‘biz özgürlük ve demokrasi istiyoruz’ diyeceksin. Bunun neresi özgürlüktür, bunun neresi demokrasidir.

Onların derdi, sıkıntısı Kürt vatandaşlarının sorunları değil. Onlar sadece istismar peşinde. Bunlar sadece benim Kürt kardeşimi kullanma peşinde. Bunlar sadece benim Kürt kardeşimi kandırarak dağa götürdüğü çocuklarının kanı üzerinden, acısı üzerinden kendilerine saltanat düzeni kurma peşindeler. Bizler yatırımla, hizmetle, icraatla halkı kucaklamanın derdindeyiz. Bunlar halk mağduriyet, sıkıntı yaşasın diye sabotaj peşinde.

Kendisine oy veren yerine teröristle kucaklaşan siyasetçi olamaz. Eğer öyleyse parti tabelanızı indirin, ‘Kandil’e gider’, ‘İmralı’ya gider’ diye trafik tabelası takın.”

1361520cookie-check‘Kandil’e gider’, ‘İmralı’ya gider’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.