Kandil’e medya turları…

Irak Devlet Başkanı Talabani’nin ardından ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice da Kandil’e operasyon yapmanın güçlüğünü, “Bir dizi tedbirimiz var. Hemen bazı adımlar atılması yönünde harekete geçiyoruz ki, sınırdan terörist saldırıları engelleyelim. Ancak bu bölgenin dağlık olması nedeniyle biraz güç” sözleriyle bahane ederken, Avrupalı gazeteciler ellerinde kameraları ve dizüstü bilgisayarlarıyla yine PKK kamplarını ziyaret etti.


KANDİL, DAĞ KALESİ


Sınır ötesi operasyon ihtimalinin gündeme geldiği günden beri Amerikan ve Avrupa medyasının akın akın çıktığı Kandil bu kez de İngiliz Independent muhabiri Patrick Cockburn, İngiliz haber ajansı Reuters ve Fransız Le Monde gazetesi muhabirlerini ağırladı.


Ve Independent muhabiri Cockburn dağa çıkmanın o kadar da zor olmadığını şu sözler ile açıkladı: PKK liderlerinin Kandil’deki yeri şaşırtıcı bir biçimde kolayca bulunabiliyor.


Patrick Cockburn, “Bombalama başlarken Kürtler, dağ kalesinden dünyaya meydan okuyor” başlıklı haberinde Kandil’deki “PKK’lı komutanların çok yakın bir işgale karşı meydan okuduklarını” belirtti.


İngiliz gazeteci, 3 bin kadar PKK’lıyı Kuzey Irak’tan çıkartabilecek tek gücün Kürt bölgesel yönetimi olduğunu ancak bunun yapılacağına ilişkin bir işaretin bulunmadığını ifade etti.

806330cookie-checkKandil’e medya turları…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.