Kanguru katliamı planına tepki

Bölgede hafta sonunda toplanan 70 kişi, kararı protesto ederek hayvanların telef yerine başka bölgelere nakledilmesini istedi.

Protestocuların ellerinde “Ölüm tarlaları utancı” ve “kanguru katliamına son” yazılı pankartlar taşıdıkları gözlendi. Kanguruları kutsal olarak gören bölge aborjinlerinin de protestoda yer alması dikket çekti. Plana göre avcılar kanguruları küçük ok atan tüfeklerle bayıltacak ve sonra baygın hayvanlara “ötenazi” uygulanacak.

Protestoya takılan Canberra’daki Aborjin “Çadır Elçiliği” sözcüsü, Isabelle Coe, kanguruların yerel Aborjiniler için kutsal olduğunu kaydederek, “Bu katliam utanç verici buna seyirci kalamayız” diye konuştu. Protestocular telef planı rafa kaldırılana kadar eylemlerine devam edeceklerini, eğer avcılar işe başlarsa çitleri aşıp kendilerini kanguların önüne siper edeceklerini de ilan etti.

Doğal Hayatı Koruma Derneği Sözcüsü Pat O’Brien, ACT Hükümetinden, kanguruların başka yere taşınmasını istediklerini söyledi.

Öte yandan telef planı uluslararası alanda da tepki topladı. Merkezi İngiltere’de bulunan bir vejeteryan lobi grubu, telef işleminin durdurulması için internette imza kampanyası başlattı.

RSPCA’den Michael Linke, 100 kadar kangurunun yaşamasına müsait olan alanda 600 kanguru bulunduğunu, telef işleminin “insani ölçülerde” yapılması için ACT Hükümetiyle birlikte çalıştıklarını kaydetti.

1169070cookie-checkKanguru katliamı planına tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.