Kanlı seçimde ölü sayısı 8’e çıktı

Mısır İnsan Hakları Örgütü, 8 kişinin, ”seçmenlerin oy kullanmasını engellemek için bazı seçim merkezlerini kuşatan” güvenlik güçleriyle çıkan çatışmada öldüğünü belirtti.

Kuzeydeki liman kenti Dimyat’ta dün polisle seçmenler arasında çıkan çatışmalarda 4 kişinin öldüğü bildirilmişti. Mısır’da yapılan genel seçimin daha önceki aşamalarındaki şiddet olaylarında ise 3 kişi ölmüştü.

İçişleri Bakanlığı, güvenlik güçlerinin seçmenlerin oy kullanmasını engellediği yolundaki iddialarını yalanlayarak, güvenlik güçlerinin seçmenlerin güvenliğini sağladığını, şiddet olaylarının sorumlusunun ise yasaklı olduğu için seçimlere bağımsız adaylarla giren Müslüman Kardeşler olduğunu açıklamıştı.

Bu arada, Müslüman Kardeşler’in üçüncü turda 12 sandalye daha kazanarak, toplam sandalye sayısını 88’e çıkardığı bildirildi.

Bakanlık yetkilisi, üçüncü turda, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in Ulusal Demokrat Partisi (UDP) ve müttefiklerinin 11 sandalye kazandığı, muhalif cephenin ise 3 sandalye aldığını belirtti. İki sandalyeyi ise hangi partinin adayının kazandığı henüz belirlenmedi.

Son bilgilere göre, şu ana kadar toplamda UDP ve müttefikleri mecliste 333, Müslüman Kardeşler 88, diğer muhalefet partileri ve diğer bağımsızlar da 21 sandalye kazandı.

1119930cookie-checkKanlı seçimde ölü sayısı 8’e çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.