Kanser merkezi açıldı

Açılışı Haringey Belediye Başkanı Sheila Peacock tarafından yapılan merkez için düzenlenen törene KKTC Londra Temsilcisi Namık Korhan, tanınmış kanser uzmanlarından Prof. Mike Richards, Belediye meclis üyesi Yasemin Brett, Brain Haley ve İngiltere Türk Dernekleri Başkanı Ali Ratip Doğruer’in de bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.


“256 St. Ann’s Road, London N15 5TH” adresinde bulunan The Laurels Healthy Living Centre’de hizmete giren merkez, Türkçe konuşan toplumda kanserden etkilenen insanları bilgilendirecek.


5 Ocak’tan bu yana faaliyet gösteren  tarihinde hizmet vermeye başlayan merkezin koordinatörü Aysha Ecvet, şu ana kadar  40 dolayında insana danışmanlık yaptıklarını belirtirken, 020 8442 5665- 020 8442 5555 numaralı telefonlardan kendilerine ulaşılabileceğini kaydetti.


Merkez de sürekli olarak bir Türkçe konuşan görevli bulunduğunu aktaran Ecvet, kanser türlerine ilişkin olarak hazırlanan Türkçe- İngilizce broşürlerin ücretsiz olarak edinilebileceğini söyledi.


DESTEĞE İHTİYACI VAR
Tören de bir konuşma yapan Imperial College Öğretim Üyesi Prof. Mustafa Camgöz, kanser hastaları için gerekli olan merkezin hizmetlerinin sürekliliği için yıllık 60 bin Sterlin’e ihtiyaç olduğunu vurgulayarak vatandaşları destek olmaya çağırdı.


Camgöz merkezin açılışına maddi ve manevi destek sağlayan Regency Banqueting sahibi Nayim Mustafa, Cyprus Paradise’ın sahibi Alan Süleyman ve Londra Türk Radyosu’nun (LTR) sahipleri Kelami Dedezade ve Erkan Pastırmacıoğlu ve diğer yardımseverlere teşekkür etti. (Britanya Express)


 

779340cookie-checkKanser merkezi açıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.