‘Kanser olmayı beklemeyin. Önlem alın’

Kanserle mücadelenin anne karnında başladığını dile getiren Topuz, iyi beslenen annenin çocuğunda kanser çıkma riskinin 5 kat daha az olduğunu söyledi.


Tarım ilacına maruz kalan köylülerin şehirde yaşayanlara göre beyin, lenf ve lösemiye 7 kat daha fazla yakalanma riski bulunduğunu dile getiren Topuz, ”bilinçsiz köylü kansere bizden daha yakın” görüşünü dile getirdi.


Stresin kanser üzerindeki olumsuz etkisinin ispatlanmış olduğunu belirten Topuz, “Mutlu olun, devamlı gülmeye çalışın. İnsan neşeli ve mutlu olduğu zaman vücudu potansiyel zararlı maddelere karşı koruyan immun sistemi güçleniyor. Günde 5-6 kez içten kahkaha atın” dedi.


Sevgi-inanç tedavisinin önemli olduğunu vurgulayan Topuz, “İster Müslüman, ister Hristiyan, ister Musevi ol, seni yaratana inan. Seni yaratana inandığında ve güvendiğinde, sana destek olacağına inan. Güveneceğiniz bir doktor seçin. Aile sevgisi de çok önemli. Hastayı, ailesi, arkadaşları, komşuları, dostları hayata bağlar” diye konuştu.


Türkiye’nin yiyecek açısından dünyanın en zengin ülkelerinden biri olduğunu belirten Topuz, “en ucuz antioksidan olan biberiyenin tüketilmesini” önerdi.


Topuz, kanser tedavisinde olumlu etkileri olan yiyecekleri sıralarken, şöyle devam etti:


     ”- Hücre bölünmesini yavaşlattığı için yeşil çay için.
     – Güçlü bir antioksidan olan indol-3-karbinol, en çok brokoli, karnabahar, kırmızı ve beyaz lahana, semizotu ve turunçgillerde bulunuyor.
     – Soya keten tohumu ile birlikte fibrokistlerde, meme kanserinde ve prostat kanserinde çok faydalı. Yemeklerde kullanacağınız yarı zeytinyağı, yarı soya yağı sizi meme kanserinden belli ölçüde koruyacaktır. Soya ayrıca kemik yoğunluğunu da artırıyor. Menopoz döneminde de sıkıntıyı gideren bir özelliği vardır.
     – Yoğurt, probiyotik yoğurt kullanılarak evde yapılmalı. Günde 300 gram yoğurt tüketmek meme, kolon, mide, yumurtalık, endometriyoz kanserinde koruyucu.”
     – Acı biber, Arnavut biberi mide kanserinden koruyor.
     – Bağışıklık sistemini güçlendiren beta glukan arpa, maya, nişasta, mantar, esmer pirinç ve ekmekte bulunuyor. Özellikle meme kanserine karşı koruyucu özelliği var.
     – D vitamini kanseri önler, belli dozda tüketilmeli.
     – At kestanesi. Özellikle hemoroid tedaivisinde iyi..
     – Karadut hormon atılmayan tek ağaç. mevsiminde bol bol tüketin.
     – Kanserden koruyucu etkisi olan melatonin salgısı açısından mutlaka karanlıkta uyuyun.”


Bütün zayıflama ilaçlarının kanserojen olduğunu vurgulayan Topuz, ”Hızlı kilo vermek kanserojendir. Bir ayda 1-1,5 kilo verilir. Kısa sürede aşırı kilo verenlerde kanser olma riski daha yüksek” dedi.


Prof. Dr. Erkan Topuz, vatandaşları mangal konusunda da uyararak, ”Fazla mangal yapmayın. Yaparsanız da fazla pişirmeyin, yakmayın. En ufak yanık kanserojen riskini artırır. Mangal yerine fırın haşlama, buğulama tercih edin” diye konuştu.

712910cookie-check‘Kanser olmayı beklemeyin. Önlem alın’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.