Kansere karşı yılda 10 Sterlin

Londra’da Imperial College Öğretim Üyesi Kıbrıslı Türk Prof. Dr. Mustafa Camgöz’ün öncülüğünde kurulan PCRF yardımlarınızı bekliyor.  PCRF kanserden etkilenen Türk toplumuna Türkçe hizmet veriyor. PCRF profesyonel olarak çalışan tek doktorun yanısıra 11 gönüllü çalışanıyla binlerce hasta ve yakınına hiç bir karşılık almaksızın yardıma koşuyor. 


ÜCRETSİZ HİZMET


Psiko terapist Sabire Camgöz, PCRF’nin çalışmalarını gazetemize şöyle anlattı:


“Bize müracaat eden hastaların tedavi için masrafa ihtiyacı yoktur. Hastalar dil sorunundan dolayı hastalığı ve tedaviyi anlamıyor. Biz vakıf olarak hastaya kendi lisanında anlatıyoruz. Dört hafta önce bir meme kanseri teşhisi konmuş bir kadına ertesi gün, merkezimizde 1 saat görüşme yaptık. Dr. Umut Fahrioğlu da kanseri anlattı. Göğüsteki kanserli hücrenin alınması durumunda kisin vücuda dağılacağını sanıyordu. Hasta ile görüşme sonrasında korkulacak bir şey olmadığını anladı ve gülerek ayrıldı… Bilinçli olmak hastalıkla mücadelede moral açısından da çok önemli. Bu servis çok önemlidir, toplum olarak da sahiplenmeliyiz… Biz hastalara maddi yardım yapamıyoruz ama gerektiğinde de yapan kurumlarla ilişkiye geçerek yardım sağlanmasına çalışıyoruz…”


YALNIZCA 10 STERLİN


Camgöz, toplumdan beklentilerini de şöyle aktardı:


“Öncelikle yardım etkinliklerimize ilgi duymalarını bekliyoruz. Şirketlerimiz çalışmalarımıza  sponsor olabilir. Örneğin kansere karşı ilk Türkçe broşürler hazırladık. Bunların yayını için de desteğe ihtiyacımız var. Her yıl orkide yürüyüşü yapıyoruz. Bu yürüyüşten de gelir elde ediyoruz. Yıllık ihtiyacımız bu aşamada 55 bin Sterlin’dir. 5 bin kişi yılda 10 Sterlin verse sorun çözülecek…”


 PCRF’nin hizmet götürdüğü hasta sayısının giderek arttığını vurgulayan Camgöz, “Tek doktorla hizmet yetersiz kalıyor artık… Daha çok doktor çalıştırabilmeliyiz… Biz de diğer toplumlar gibi birlik ve beraberlik içende bu sorunu çözebiliriz… Servisimiz giderek tanınması ve gelen desteğin de bu oranda artması sevindirici. Küçük yardımların çok büyük fayda sağlayacağını belirtmek istiyorum”dedi.


YARDIM GECESİ


Camgöz, 6 Mayıs’ta “29-31 Wellington Street, London WC2E 7DB” adresindeki Papageno Restoran’da bir destek yemeği verileceğini belirterek şu bilgiyi verdi:


“30 Sterlin karşılığında sunulacak yemeğin gelirleri kurumumun çalışmalarına aktarılacak. Ayrıntılı bilgi için telefonları numaraları da şöyle: Sabire 0795 612 9304, Seniz 020 8360 8865, Umut 020 8886 5111” dedi. Ayrıca [email protected] adresine de e-posta gönderilebilecek…

801670cookie-checkKansere karşı yılda 10 Sterlin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.