Kanserle savaşanların oyunu alkışlandı

Elde edilen gelir, Kıbrıs’ta Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji Bölümü’nün donanımı için kullanılacak.


Oyun öncesi izleyicilere seslenen dernek başkanı Raziye Kocaismail, Londra’dan derneğe destek veren yardımseverlere ve kendilerine salonun kapılarını açan Regency Banqueting Suite’e teşekkür etti. Kocaismail aralarında Dr. Tahsin Bilginer ve Dr. Teoman Sırrı’nın da bulunduğu uzun bir listeye onur plaketi dağıttı.



Kuzey Kıbrıs’ta Türkcell’in desteğine de özel teşekkür eden Kocaismailoğlu, derneğin çalışmaları hakkında Açık Gazete’ye şu bilgileri verdi:


“Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji Bölümü’nün donanımı için 60 milyan liraya ihtiyacımız var. Buradan elde edilecek gelir, bu ihtiyacın büyük bir kısmını karşılayacak… Londra’daki ilgiden dolayı çok mutluyuz. 400 biletin hemen hemen hepsi satıldı. Bize gösterilen misafirseverlik ve başta, Londra Türk Radyosu ve Londra Gazete olma üzere basının desteğine teşekkür ederiz.”


“HASTALIKTAN KORMAYINIZ”



Kanseri yaşayan ve bu hastalığı yenen birisi olarak yaşamını kanserli mücadeleye adadığını belirten Kocaismailoğlu, oyunlarıyla derneğe büyük katkı sağlayan oyun yazarı ve oyuncuların da kanseri yaşayanlar olduğunu belirtti.


Kocaismailoğlu, “Dernek olarak topluma kanserden korkmamayı, birlik ve dayanışma içinde mücadele etmeyi yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu konuda da ciddi bir yol aldık” dedi.


“İBRAHİM AKTUNA ANISINA”



Oyunun yazarı Mesude Çetinalp oyunun İbrahim Aktuna anısına oynanacağını vurgulayarak şöyle konuştu:


“Bu oyunu gerçek yaşamdan esinlenerek yazdığımızı bilmenizi isterim. Bir gün böyle bir hizmet ile cevap vereceğimi bilmezdim. Bu konuda çok mutluyum. Çünkü çok sevdiğim dernek arkadaşlarımla karar verip oyuna başladık. Hepimiz amatördük. Amatörce çalışmalarımızda çok büyük emeği geçen kıymetli insan sayın İbrahim Andaç’a teşekkür ederim. Amacımız tüm kanser hastalarına yardım etmektir.”


LONDRA DESTEĞİ


Kanser Hastalarına Yardım Derneği Londra Fahri Başkanı Meil, 6 yıldır faaliyette olduklarını belirterek şöyle konuştu:


“Kuzey Kıbrıs’ta 3 bin 85 kanser hastası bulunuyor. Hastalık ile mücadele etmek ve hastalara destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Dernek yararına düzenlenecek kermeslerde satılmak üzere giysi ve kullanılmış eşya topluyoruz. Daha önce gönderdiğimiz giysilerden 25 bin Sterlinlik bir gelir elde edildi.”


 Fahri Başkan, 8 hanımla birlikte Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne yardım ettiklerini ve duyarlı vatandaşların kendilerine katkıda bulunabileceklerini söyledi.


DR BİLGİNER’DEN ÖVGÜ



Londra’da Türk toplumunun sosyal çalışmalarıyla da yakından tanıdığı Dr. Tahsin Bilginer, geceye gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu söyledi. 


Dr. Bilginer, Kıbrıs’ta kanserle savaşta atılan adımları şöyle övdü:


“Kanser Hastalarına Yardım Derneği faaliyetleri çok verimli ve etkin. Geçen yıl Kuzey Kıbrıs gezimde yerinde gördüm. Dernek çok güzel bir koğuş kurarak özel hemşireler getirmişler. İngiltere’de kansere karşı hizmet eden ve devletten yardım gören McMillian kurumu vardır. Kanser Hastalarına Yardım Derneği aynı hizmeti Kuzey Kıbrıs’a taşımayı başarmış. Eskiden Kıbrıs’ta evlere giden hemşirelerden önce, tedavide kullanılan poşet bile bulunamazdı. Dernek yardımlar toplayarak bu faaliyetleri hem de çağdaş anlamda sürdürmeyi başarıyor. Çalışmaların İngiltere standartlarının üstünde olduğunu söyleyebilirim. Kendilerini kutluyorum..”

777960cookie-checkKanserle savaşanların oyunu alkışlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.